עדכון בעניין הלימודים בסמסטר ב' | פברואר 2021

9 פברואר, 2021

9 בפברואר 2021

שלום לסטודנטיות ולסטודנטים באוניברסיטה העברית,

הנהלת האוניברסיטה פועלת לחידוש ההוראה בקמפוס בסמסטר ב'. בתיאום עם צוות המומחים של האוניברסיטה, שמייעץ לממשלת ישראל, אנו שוקדים על גיבוש תכנית מפורטת שנועדה לאפשר הוראה בקמפוס תוך מזעור הסיכון להידבקות, ובהתאם לתקנות הרלוונטיות. הודעה בעניין תפורסם בקרוב.

רכיב מרכזי בתכנית צפוי ככל הנראה להיות מתן היתר להשתתף בשיעור בכיתה רק למי שהתחסנו (לאחר שחלף לפחות שבוע ממועד קבלת המנה השנייה של החיסון) ולמי שהחלימו מהמחלה שגורם נגיף הקורונה או שבבדיקה עדכנית נמצא שאינם נושאים את הנגיף. לפי מתווה זה, מי שלא יהיו רשאים להשתתף בשיעור בכיתה יוכלו להשתתף מרחוק, באמצעות זום, ככל שהדבר יתאפשר מבחינת הזמינות של כיתות מתאימות.

לאור כך שהזמן הנחוץ ממועד החיסון הראשון ועד לפיתוח נוגדנים הוא כארבעה שבועות, יש חשיבות רבה לכך שמי שטרם עשו כן, יתחסנו כבר בימים הקרובים. כל חברי/ות הנהלת האוניברסיטה והדיקנים/ות התחסנו, וכך גם כמעט כל חברות וחברי הסגל האקדמי והמנהלי. על כולנו מוטלת החובה לפעול למאבק בנגיף, באמצעות התחסנות נרחבת. אי-התחסנות מסכנת חיים.

פרופ' אשר כהן, נשיא

פרופ' ברק מדינה, רקטור

מר ישי פרנקל, סגן נשיא ומנכ"ל

_______________________________________

حضرة الطلاب والطالبات في الجامعة العبرية مرحبا،

تعمل إدارة الجامعة من أجل استئناف التدريس في الحرم الجامعي في الفصل الدراسي الثاني. بالتنسيق مع طاقم الخبراء في الجامعة، الذي يقدم التوصيات لحكومة إسرائيل، نحن نعمل جاهدين على وضع خطة مفصّلة تهدف إلى إتاحة التدريس في الحرم الجامعي من خلال تقليل خطر الإصابة بالمرض، وذلك وفق الأنظمة الإدارية ذات الصلة.

من المتوقع أن يكون العامل المركزي في الاستعداد للعودة إلى التدريس إعطاءُ إذن للبقاء في الصفوف فقط للأشخاص الذين تلقوا لقاحا (بعد أن مضى أسبوع على الأقل منذ موعد الحصول على الجرعة الثانية من اللقاح)، وللأشخاص الذين تعافوا من الإصابة بفيروس الكورونا أو الذين تبين في فحص أجري مؤخرا أنهم لا يحملون الفيروس. وفق هذا، وحسب عدد الصفوف الملائمة، فإن الطلاب الذين لم يتلقوا لقاحا يجوز لهم المشاركة في التعليم عن بُعد عبر تطبيق زوم.

بناء على ذلك، فإن الوقت الضروري منذ موعد اللقاح الأول حتى تطوير أجسام مضادة هو أربعة أسابيع تقريبا، لهذا هناك أهمية كبيرة أن يحصل الأشخاص الذين لم يتلقوا لقاحا على اللقاح في الأيام القريبة. لقد حصل كل أعضاء إدارة الجامعة وعمداء الجامعة على اللقاح، كما وحصل معظم أعضاء الكادر الأكاديمي والإداري على اللقاح أيضا. نحن مسؤولون عن العمل لمحاربة الفيروس عبر تلقي لقاح. يشكل عدم تلقي اللقاح خطرا على الحياة.

باحترام،

البروفيسور آشر كوهين، رئيس الجامعة