מכתב לקהילת האוניברסיטה- פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד

24 דצמבר, 2023

English version                                             Arabic follow the Hebrew

סטודנטיות וסטודנטים, חברות וחברי סגל אקדמי ומנהלי, קהילת האוניברסיטה העברית,

ביום א' הבא, ה 31 בדצמבר 2023, נפתח את שנת הלימודים תשפ"ד.

השנה יתקיימו שני סמסטרים בני 11 שבועות כל אחד. השבוע הרביעי, אשר מתחיל ב 21.1.2024, יתקיים במתווה של "שבוע קליטה והשלמה" עבור משרתי המילואים והקבע אשר הצטרפו באיחור ועד  למועד זה. בשבוע זה, בנוסף לכל מערך התמיכה, ירוכז מאמץ בכל הקורסים על מנת להביא את המשרתים והמשרתות שיצטרפו ללימודים לנקודת פתיחה שוויונית ככל הניתן לשאר הסטודנטיות והסטודנטים.

אנו מחויבים לא להשאיר אף סטודנט וסטודנטית מאחור—לכן, גם עבור סטודנט או סטודנטית ממשרתי המילואים, אשר יחזרו ללימודים  בשלב מאוחר יותר, סגל המורים והאוניברסיטה יעשו את המירב כדי שכולנו נסיים אותה ביחד. כדי לעמוד בהצלחה במשימה זו, וכפי שעדכנו אתכם בזמן האחרון, הקמנו מערך תמיכה אקדמי, כלכלי ורגשי מגוון מאוד, בהיקף של מיליוני ₪ רבים, לטובת המילואימניקים ואנשי כוחות הביטחון, בנות ובני משפחתם והמפונים. מערך תמיכה זה יתקיים לאורך כל שנת הלימודים.

לוח זמנים לשנת הלימודים

• 31.12.2023: פתיחת שנת הלימודים.
  • 21.1.2024: שבוע קליטה והשלמה.
  • 17.3.2024: סיום סמסטר א' (זהו יום א' בו יילמדו שיעורים של יום ג').
  • 18.3.2024—3.5.2024: תקופת בחינות, כולל בימי שישי. סה"כ 30 ימי בחינות, לא כולל חגים (פורים, עיד אל פיטר, פסח).
  • 5.5.2024: פתיחת סמסטר ב'.
  • 25.7.2024: סיום סמסטר ב'.

אופי ההוראה והלמידה

• השיעורים יתקיימו באופן רגיל, פרונטלי, בכיתות הלימוד.
  • היקף חומר הלימוד, המטלות והבחינות יותאם לסמסטר המקוצר.
  • ככלל, השיעורים יצולמו ויוקלטו.

הכלה ומתינות

האוניברסיטה העברית גאה במגוון שלה. כל חברי וחברות קהילת האוניברסיטה ללא קשר לדת, מגדר, או מוצא, הם בשר מבשרה של האוניברסיטה. אנו שואפים לקיים שיח מכבד המאפשר ביטוי של דעות שונות באופן סובלני. עלינו לגלות כבוד וסובלנות לכל חבר וחברה בקהילתנו, ובימים לא קלים אלה אף יותר מאשר בימים רגילים.

מצפים לשובם של החטופים

אנו מתאבלים ביחד עם משפחותיהם של הסטודנטים שלנו, אשר נרצחו או נהרגו בקרבות, ועם החברות והחברים בקהילה שלנו, אשר יקיריהם נרצחו או נהרגו בקרבות. נאחל החלמה מלאה ומהירה לפצועים.

אנו מייחלים לשחרורה של כרמל גת, הסטודנטית שלנו לתואר שני בריפוי בעיסוק, אשר נחטפה לעזה. הלוואי שתחזור אלינו עד פתיחת שנת הלימודים. אבל אם לא כך יהיה, נזכיר אותה באמצעות תמונתה, שתופיע בין היתר על כיסא באולמות ההרצאה הגדולים בכל הקמפוסים.  אנו מייחלים גם לשובו הביתה של שגיא, בנו של חברינו, פרופ' יונתן דקל-חן, אשר נחטף לעזה.

שלכם,

תמיר

الطلّاب والطالبات، أعضاء الهيئتَين التدريسيّة والإداريّة، مجتمع الجامعة العبريّة، الأعزّاء

تحيّة وبعد؛

سنفتتح العام الدراسيّ يوم الأحد المقبل، 31 كانون الأوّل 2023.

سيمتدّ العام الدراسيّ لفصلَين دراسيّين مدّة كلّ منهما 11 أسبوعًا. سيُعقد الأسبوع الرابع، الذي يبدأ في 21.1.2024، بصيغة "أسبوع الاستيعاب والاستكمال" لمن أدّوا الخدمة لاحتياطيّة والثابتة الذين انضمّوا في وقت متأخّر، وحتّى ذلك التاريخ. هذا الأسبوع، بالإضافة إلى نظام الدعم بأكمله، سيتمّ تركيز الجهد في جميع المساقات على جلب جميع من أدَّوا وأدَّيْن الخدمة الاحتياطيّة، الذين سينضمّون إلى التعليم، إلى نقطة انطلاق عادلة قدر الإمكان مقارنة مع بقيّة الطلّاب والطالبات.

نحن ملزَمون بعدم ترك أيّ طالب وطالبة وراءَنا-لذلك، حتّى بالنسبة لطالب أو طالبة ممّن أدّيا الخدمة الاحتياطيّة، أو اللذَيْن يعودان إلى التعليم في مرحلة متأخّرة ويبدآن العام الدراسيّ بشكل منفصل، سنبذل قصارى جهدنا لضمان أن ننهي الجميع العام الدرسيّة معًا. هذا التصريح يشمل أيضًا الطلّاب والطالبات الذين يؤدّون الخدمة الاحتياطيّة والذين سيعودون إلى التعليم بعد أسبوع الاستيعاب والاستكمال. من أجل تحقيق هذه المهمّة بنجاح، وكما قمنا بتحديثكم مؤخّرًا، أنشأنا نظام دعم أكاديميّ، اقتصاديّ وعاطفيّ متنوّع للغاية، بقيمة ملايين الشواكل، لصالح جنود الاحتياط وأفراد قوّات الأمن وأبناء وبناتهم عائلاتهم والأشخاص الذين تمّ إخلاؤهم. سيبقى نظام الدعم هذا ساري المفعول طوال العام الدراسيّ.

الجدول الزمنيّ للعام الدراسيّ

• 31.12.2023: افتتاح العام الدراسيّ.
  • 21.1.2024: أسبوع الاستيعاب والاستكمال.
  • 17.3.2024: نهاية الفصل الدراسيّ الأوّل (هذا هو يوم الأحد الذي سيتمّ فيه تدريس دروس يوم الثلاثاء).
  • 18.3.2024—3.5.2024: فترة امتحانات، بما في ذلك أيّام الجمعة. المجموع الكلّيّ 30 يوم امتحانات، لا تشمل الأعياد (عيد المساخر، عيد الفطر، عيد الفصح).
  • 5.5.2024: افتتاح الفصل الدراسيّ الثاني.
  • 25.7.2024: نهاية الفصل الدراسيّ الثاني.

طريقة التدريس والتعلّم

• تُعقد الدروس بالطريقة العاديّة، الوجاهيّة، في الصفوف.
  • ستتمّ ملاءمة حجم الموادّ الدراسيّة وحجم المهامّ والامتحانات للفصل الدراسيّ المختصر.
  • كقاعدة عامّة، سيتمّ تصوير الدروس وتسجيلها.

الاحتواء والاعتدال

الجامعة العبريّة فخورة بتنوُّعها. جميع أعضاء مجتمع الجامعة، بغضّ النظر عن الدين أو الجنس أو العرق، هم جزء لا يتجزّأ من الجامعة. نحن نسعى جاهدين للحفاظ على حوار يُكِنّ الاحترام ويسمح بالتعبير عن الآراء المختلفة بطريقة متسامحة. علينا إبداء الاحترام والتسامح تُجاه كلّ فرد من أفراد مجتمعنا، وفي هذه الأيّام المضطربة، أكثر من الأوقات العاديّة.

نأمل بعودة جميع المخطوفين

نحزن مع عائلات طلّابنا، الذين قُتلوا أو سقطوا في القتال، ومع أعضاء مجتمعنا، الذين قُتل أحبّاؤهم أو سقطوا خلال القتال. ونتمنّى الشفاء التامّ والعاجل للمصابين.

قلوبنا مع كرمِل غات، طالبة اللقب الثاني في العلاج الوظيفيّ، التي اختطفت إلى غزّة. نأمل أن تعود إلينا في بداية العام الدراسيّ. ولكن إذا لم يحدث هذا، فسنذكرها من خلال صورتها، والتي ستظهر أيضًَا، على مقعد في قاعات المحاضرات الكبيرة في جميع أقسام الحرم الجامعيّ.  كما نتمنى عودة سغي، نجل زميلنا أ. د يونتان ديكل حِن، الذي اختطف إلى غزّة.

مع فائق الاحترام،

تمير