מכתבים

נאום טקס פרס רקטור תשפד

3 יולי, 2024

פרס רקטור תשפ"ד

סטודנטיות וסטודנטים, חברות וחברי סגל, מצטיינות ומצטיינים יקרים.

ברכות על ההישג הנפלא שלכם.

הסטודנטיות והסטודנטים המגיעים לאונ' העברית הם הטובים בארץ. ומבין כ 25,000 הלומדים כאן, אתם הטובות והטובים ביותר.

חומרי הסברה בנוגע לקריאות לחרם אקדמי

23 יוני, 2024

חברות וחברים יקרים בקהילת האוניברסיטה העברית,

מצורף בזה חומר המסייע להשיב לקריאות להטיל חרם על האקדמיה הישראלית בכלל, ועל האוניברסיטה העברית בפרט.

מדיניות הכלה בעת שביתת סטודנטים ביום חמישי

10 יוני, 2024

חברות וחברים יקרים בקהילת האוניברסיטה העברית,

אגודת הסטודנטים החליטה אמש להצטרף לאגודות סטודנטים נוספות בארץ, ולהשבית את הלימודים ביום חמישי הקרוב, כחלק מהמאבק לשחרור החטופים.

הנהלת האוניברסיטה החליטה לנקוט ביום זה במדיניות של הכלה. כלומר, כל השיעורים יתקיימו כמתוכנן, אולם לא תיאכף מדיניות של נוכחות חובה. האחריות על השלמת החומר הלימודי תהיה על הסטודנטים.

הצהרת הסנאט 05.06.2024

5 יוני, 2024

חברות וחברים יקרים בקהילת האוניברסיטה העברית,

בישיבה מיוחדת של סנאט האוניברסיטה, שהתקיימה אתמול, התקבלו ההחלטות הבאות:

האוניברסיטה העברית שבה ומצהירה על מחויבותה לערכיה הבסיסים של מדינת ישראל כפי שהם משתקפים במגילת העצמאות, ולערכי כבוד האדם וחירותו - קדושת החיים, השוויון והחירות לכל אדם באשר הוא אדם.

עם התמשכות המלחמה, שפרצה בעקבות המתקפה הנפשעת של החמאס ב-7 באוקטובר, ולאור המצב הקשה אליו נקלעה מדינת ישראל בחודשים האחרונים, סנאט האוניברסיטה העברית מחליט את ההחלטות הבאות:

הגשות ERC

3 יוני, 2024

שלום חברות וחברי סגל יקרים,

לאחרונה אנו חווים תקופה מאתגרת עם התמשכות המלחמה, מצב שמשפיע לעיתים על שיתופי הפעולה הבינלאומיים שלנו. המצב גם מפחית מההתלהבות לכתיבת הצעות מחקר לקרנות חשובות כמו ה ERC.

וועדה לבחינת עדכון תקנון משמעת סגל—נוסח החלטה

14 מרץ, 2024

​​​​​​

1. בראשיתה של מלחמת "חרבות ברזל" פנו הנשיא והרקטור לפרופ' שלהוב קיבורקיאן בקשר לעצומה שהפיצה, המתייחסת לפעולות צה"ל במסגרת המלחמה כ"פשעי מלחמה" והשוללת את הלגיטימציה של מדינת ישראל, כמו גם מתעלמת מאירועי ה 7.10, והציעו לה לשקול את המשך עבודתה באוניברסיטה.