מכתבים

תגובת האוניברסיטה העברית בעניין מניעת פרס ישראל מפרופ' אווה אילוז

26 מרץ, 2025

חברות וחברים יקרים,

 

אנו מניחים שרובכם שמעתם על כך שוועדת פרס ישראל לסוציולוגיה החליטה להעניק את הפרס היוקרתי לחברתנו, פרופ' אווה אילוז מהמחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה. שר החינוך קיש הודיע כי הוא מסרב להעניק לה את הפרס בשל עצומה עליה חתמה לפני שנים אחדות.

 

להלן תגובת האוניברסיטה בנושא זה:

 

המשך פעילותו של מטה המאבק בחרם האקדמי

19 מרץ, 2025

חברות וחברי סגל יקרים,

מטה המאבק בחרם האקדמי בהובלת פרופ' נטע ברק-קורן ממשיך בעבודתו (תיעוד ומעקב אחר מקרי חרם, עזרה ויעוץ בהתמודדות עם חרם אקדמי, תשובות לשאלות וביקורות על האוניברסיטה, ועוד) וזמין עבורכם.

ברכות לפרופ' יונתן דקל חן, וקריאה לשחרור כל החטופים

16 פברואר, 2025

חברות וחברי קהילת האוניברסיטה העברית,

 

בשם כל הקהילה שלנו, אנחנו מתרגשים ומחבקים את חברינו, פרופ' יונתן דקל חן, על שחרורו של בנו, שגיא דקל חן, מהשבי. שגיא נחטף לעזה מקיבוץ ניר עוז ב- 7 באוקטובר 2023, ושב אלינו לאחר 498 ימים בשבי. במשך ימים ארוכים וחשוכים אלה נלחם יונתן להחזרת בנו מעל כל במה, בארץ ובעולם. לצד זאת, התעקש יונתן להמשיך ללמד בביתו האקדמי באוניברסיטה, הפקולטה למדעי הרוח.

 

עליית מערכת אורביט

15 דצמבר, 2024

חברות וחברים יקרים,

מחר, יום שני, ה- 16.12, תעלה האוניברסיטה לאוויר את מערכת התלמידים אורביט. המערכת החדשה מחליפה את מערכות התלמידים שהוקמו לפני עשרות שנים ותביא את האוניברסיטה אל המאה ה-21 בתחום חוויית המשתמש של הסטודנטים והמועמדים.

צוותי תלמידים בפקולטות עוברים לעבוד בשפה חדשה, מקוונת, עם בסיס נתונים אחד ולכן מדויק יותר, בעל תשתית חזקה יותר ופוטנציאל פיתוח משופר.

אסיפת ההסברה

12 דצמבר, 2024

שלום וברכה,

להלן קישור להקלטת אסיפת ההסברה שנערכה היום בהר הצופים.

בברכה,

תמיר

הודעה לקהילת האוניברסיטה לגבי השבתה מחר (ב', 2.9)

1 ספטמבר, 2024

לקהילת האוניברסיטה העברית ערב טוב,

יחד עם כל אוניברסיטאות המחקר בישראל, האוניברסיטה העברית תצטרף מחר (ב', 2.9) להשבתת המשק בקריאה לקידום עסקה לשחרור כל החטופים.

האוניברסיטה תשבות מחר מכלל פעילותה, למעט בחינות כדי שלא לפגוע בסטודנטים ובסטודנטיות משרתי המילואים.

כמו כן, הבחינה הפסיכומטרית בקמפוס הר הצופים של העברית מתקיימת מחר כרגיל (בהקשר זה- אנא עקבו אחר הנחיות המרכז הארצי לבחינות והערכה).

 

שנדע ימים טובים מאלה,

פרופ' אשר כהן, נשיא