מכתב לסגל האקדמי - תמיכה בפרסום בגישה פתוחה

חברות וחברי סגל יקרים,

האוניברסיטה העברית מעודדת פרסום מחקרים בכתבי עת נגישים לכול (Open Access). לשם כך, ננקטים צעדים לסבסוד עלות הפרסום במתכונת זו. יש מוציאים לאור עמם כבר נחתם הסכם שלפיו פרסום ב- OA של מאמרים שבהם המחבר/ת הראשי/ת (PI) חבר/ת סגל באוניברסיטה העברית אינו כרוך בתשלום (לרשימת כתבי העת העדכנית ולפרטים נוספים ראו כאן).

מכתב לסטודנטים - פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג

סטודנטית יקרה, סטודנט יקר באוניברסיטה העברית בירושלים,

שנת הלימודים תיפתח ביום ראשון, 23 באוקטובר 2022, ואני מאחל לכם/ן שנת לימוד פורייה, מוצלחת ומהנה.

ההצלחה שלכם בלימודים הינה מטרה משותפת לכם/ן, לסגל ההוראה ולסגל המנהלי באוניברסיטה. כדי להשיג מטרה זו, אני מבקש להדגיש כמה נושאים:

מכתב לסגל האקדמי - פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג

חברות וחברי סגל יקרות ויקרים באוניברסיטה העברית בירושלים,

שנת הלימודים תיפתח ביום ראשון, 23 באוקטובר 2022, ואני מאחל לכם/ן שנת הוראה ומחקר פורייה, מוצלחת ומהנה. להלן כמה דגשים בנושא הוראה ומחקר.

הוראה

עדכון לסטודנטיות ולסטודנטים | אוגוסט 2022

21 אוגוסט, 2022

סטודנטיות יקרות וסטודנטים יקרים,

אני מבקש לשתף במידע על מדיניות האוניברסיטה העברית בתחום ההוראה והלימודים בשנת הלימודים הקרובה, תשפ"ג, ולעדכן באשר למצב האוניברסיטה שלנו.

עדכון | אוגוסט 2022

15 אוגוסט, 2022

שלום חברות וחברים,

אני שמח לעדכן על מצב האוניברסיטה שלנו. הנתונים המספריים שמפורטים כאן, על מידת שביעות הרצון של הסטודנטיות מהוראה ועל הדירוג שלנו במדדים שונים, כולם סמנים, לא ראיות מכריעות, למידת ההצלחה שלנו להגשים את יעדינו – לפעול לקידום המדע, לתרום להבנת העולם ובני האדם שבו, להקנות השכלה ולקדם שוויון.

דברי הרקטור בעצרת לציון יום השנה לפיגוע בהר הצופים

31 יולי, 2022

יום השנה שאנו מציינים היום הוא יום שבו אנחנו זוכרים את חברינו וחברותינו שנרצחו לנגד עינינו. זהו יום שבו אנו מזדהים עם המשפחות השכולות, כואבים איתם וזוכרים יחד.

בכל ימות השנה, אני משתדל ללוות כל אורח ואורחת שמגיעים לאוניברסיטה למקום הזה, לעץ הנטוי. העץ שמזכיר לנו את מעשה הרצח שנעשה כאן, ואת מעשי הטרור האחרים נגד אנשי האוניברסיטה העברית ומה שהם מסמלים, החל מהטבח באנשי שיירת הר הצופים, ב-13 באפריל 1948, עבור בפיגוע בקפיטריה לפני עשרים שנה, וכלה בהשלכה הבלתי פוסקת של בקבוקי תבערה וירי זיקוקים לעברנו, כמעט מדי יום.

עדכון | יוני 2022

28 יוני, 2022

שלום חברים,

אני שמח לשתף במספר עדכונים על הנעשה באוניברסיטה. באחרונה נערכו אצלנו שני אירועים ציבוריים – ישיבת הממשלה ונאום של נשיא אוקראינה – שביטאו שוב את המעמד הציבורי המיוחד של האוניברסיטה שלנו.

רמדאן 2022

3 אפריל, 2022

מורים/ות יקרים/ות,

במהלך חודש רמדאן, שצפוי לחול השנה בין 2 לאפריל ל 1 למאי, הלימודים באוניברסיטה יתקיימו כסדרם. כידוע, במהלך החודש צמים המאמינים מדי יום, משעות הבוקר המוקדמות עד שבע ורבע בערב לערך.