תמיכה בפרסומים בגישה פתוחה בשנת תשפ"ד- מכתב סגן הרקטור

8 ינואר, 2024

לקהילת חוקרי האוניברסיטה שלום רב,                                                 English version

אני שמח לעדכן אתכם בנושא תמיכת האוניברסיטה בפרסומים בגישה הפתוחה. התמיכה תתבצע בשני מישורים: 1. הסכמים עם מו"לים שונים 2. השתתפות האוניברסיטה במימון חלקי של עלות הפרסום.

1. הסכמים עם מו"לים הכוללים את רכיב הפרסום הפתוח.

להלן רשימה חלקית של המו"לים עימם לאוניברסיטה יש הסכם:

• Springer: הסכם חדש החל מינואר 2024. ניתן יהיה לפרסם 129 מאמרים בשנת 2024 בגישה פתוחה ללא עלות נוספת בכל כתבי העת ההיברידיים. ההסכם לא כולל את כתבי העת של Nature.
  • Wiley: ניתן יהיה לפרסם בכל שנה קלנדרית עד 190 מאמרים סה"כ לכל חוקרי האוניברסיטה העברית בכתבי עת היברידיים.
  • Cambridge: ניתן לפרסם מאמרים ללא הגבלה.
  • Taylor and Francis: ניתן יהיה לפרסם בכל שנה קלנדרית עד 76 מאמרים סה"כ לכל חוקרי האוניברסיטה העברית בכתבי עת היברידיים.
  • Sage: ניתן יהיה לפרסם מאמרים ללא הגבלה בכתבי עת היברידיים בעלות מופחתת של 200 GBP למאמר במקום 2,000 GBP למאמר. מאמרים שיענו על הקריטריונים של הקרן ימומנו במלואם ואלה שלא יענו על קריטריונים עדיין זכאים להנחה.
  • ACS: ניתן יהיה לפרסם בכל שנה קלנדרית עד 45 מאמרים סה"כ לכל חוקרי האוניברסיטה העברית. שימו לב לשינוי: החל משנת 2024 מימון הפרסום הפתוח ללא עלות יוגבל למקסימום 2 מאמרים לחוקר (PI), ובתנאי שהפרסום יהיה בכתב עת המדורג ב-Q1 של JCR.

תהליך החתימה על הסכמים אלה מנוהל על ידי רשות הספריות. את הרשימה המלאה של ההסכמים ופירוט התנאים של כל אחד מהם, ניתן למצוא בקישור זה באתר של רשות הספריות.

1. מימון חלקי של עלויות הפרסומים באמצעות קרן ייעודית

בשנת תשפ"ג נפתחה לראשונה הקרן הייעודית לפרסום פתוח שזכתה להצלחה גדולה ומומשה במלואה תוך שישה חודשים. עקב אתגרים תקציביים מולם ניצבת האוניברסיטה מחד, ורצון לתת תמיכה במימון מאמרים מצוינים מאידך, החל מ 10.01.2024 תינתן תמיכה חלקית למימון עלויות הפרסום של מאמרים שאינם נכללים בסעיף (1) לעיל שיענו על הקריטריונים הבאים:

• המימון יוגבל לפנייה אחת בלבד בשנה על-ידי אותו חבר/ת סגל.
  • חבר/ת הסגל מהאוניברסיטה העברית הפונה לקבל את התמיכה מוגדר/ת כ PI במאמר זה.
  • כל פניה לקבלת תמיכה מהקרן מותנת באישור קבלת המאמר לפרסום ואישור זכאות מטעם רשות הספריות לאחר פנייה באמצעות טופס בקשה למימון (הגישה לטופס באמצעות חשבון Google: gmail, hujimail וכו'). לא ניתן לשריין מראש את מימון הפרסום, כמו כן לא יתאפשר החזר רטרואקטיבי בגין חשבון ששולם.
  • עלות הפרסום תמומן במלואה על-ידי האוניברסיטה עד לסכום של 500 דולר, ומעל סכום זה תינתן השתתפות בשיעור של 50% מעלות הפרסום.
  • המאמר יתפרסם בכתב העת הנמצא ב 10% של כתבי העת המובילים לפחות באחת מהקטיגוריות התחומיות של JCR (Journal Citation Reports) של WOS. *
  • הסכום המוקצה לקרן מוגבל וניתן למימוש עד סוף ספטמבר 2024 או עד סיום התקציב, המוקדם ביניהם.

ניתן לקבל פרטים נוספים בפנייה בדוא"ל לכתובת: openaccess@savion.huji.ac.il.

* לגבי מקרים מיוחדים, כגון תחומים בהם דירוג כתבי עת לפי JIF אינו רלוונטי )כך עשוי להיות המצב בפרסומים במדעי הרוח ובתחומים אחרים,( אישור הזכאות יינתן על פי דירוגים ייעודיים, בכפוף לאותם קריטריונים.

פרופ' אבי-חי חובב

סגן הרקטור