מכתב לקהילת האוניברסיטה - מועד פתיחת שנת הלימודים

11 דצמבר, 2023

English version                                             Arabic follow the Hebrew

סטודנטיות וסטודנטים, חברות וחברי סגל אקדמי ומנהלי, קהילת האוניברסיטה העברית,

האוניברסיטה העברית, ביחד עם שאר אוניברסיטאות המחקר בישראל, תפתח את שנת הלימודים תשפ"ד ביום א' ה- 31 לדצמבר 2023. יתקיימו שני סמסטרים בני 11 שבועות כל אחד. אנחנו מחכים בקוצר רוח לחזור ולהיפגש בקמפוסים, ומחויבים לעשות את המיטב כדי שכולנו נשלים את שנת הלימודים בהצלחה.

לוח זמנים לשנת הלימודים

• בשבוע שמתחיל ב 24 לדצמבר יתקיימו ימי אוריינטציה לסטודנטים החדשים. הודעות יישלחו בנפרד.
  • 31.12.2023: פתיחת שנת הלימודים.
  • 17.3.2024: סיום סמסטר א' (זהו יום א' בו יילמדו שיעורים של יום ג').
  • 18.3.2024—3.5.2024: תקופת בחינות, כולל בימי שישי. סה"כ 30 ימי בחינות, לא כולל חגים (פורים, עיד אל פיטר, פסח).
  • 5.5.2024: פתיחת סמסטר ב'.
  • 25.7.2024: סיום סמסטר ב'.

אופי ההוראה והלמידה

• השיעורים יתקיימו באופן רגיל, פרונטלי, בכיתות הלימוד.
  • היקף חומר הלימוד, המטלות והבחינות יותאם לסמסטר המקוצר.
  • ככלל, השיעורים יצולמו ויוקלטו.

סיוע למילואימניקים, למפונים ולבני המשפחות

גם כאשר תחל שנת הלימודים, יש סיכוי רב שחלק מהסטודנטים והסטודנטיות, וכן קרוביהם מדרגה ראשונה, עדיין יהיה מגויס למילואים. אנו מחויבים לא להשאיר אף סטודנט וסטודנטית מאחור—גם אם נפתח את שנת הלימודים בנפרד, נעשה את המירב כדי שכולנו נסיים אותה ביחד. אנו מייחלים לשובם במהרה ובשלום של כל המילואימניקים.

סיוע משמעותי יינתן גם לסטודנטים וסטודנטיות אשר פונו מבתיהם, ולרבים אחרים מביננו אשר יחוו קשיים אלה ואחרים בשל המלחמה.

פירוט רב יותר על ערוצי התמיכה, האקדמיים, הכלכליים והרגשיים, ניתן למצוא במכתב אשר נשלח אליכם ב- 28 בנובמבר מכתובת מייל זו (Rector@savion.huji.ac.il) בחתימתם של פרופ' גיא הרפז ופרופ' לילך שגיב.

הכלה ומתינות

האוניברסיטה העברית גאה במגוון שלה. כל חברי וחברות קהילת האוניברסיטה ללא קשר לדת, מגדר, או מוצא, הם בשר מבשרה של האוניברסיטה. עלינו לגלות כבוד וסובלנות לכל חבר וחברה בקהילתנו, ובימים לא קלים אלה אף יותר מאשר בימים רגילים.

לא נשכח

ליבנו עם משפחותיהם של הסטודנטים שלנו, אשר נרצחו או נהרגו בקרבות. ליבנו עם החברות והחברים בקהילה שלנו, אשר יקיריהם נרצחו או נפצעו. נאחל החלמה מלאה ומהירה לפצועים. ליבנו עם כרמל גת, הסטודנטית שלנו לתואר שני בריפוי בעיסוק, אשר נחטפה לעזה. ליבנו עם חברינו, פרופ' יונתן דקל-חן, אשר בנו, שגיא, נחטף לעזה. נישא תפילה, כל אחת ואחד מאיתנו בדרכו, לחזרתם בשלום הביתה, ביחד עם יתר החטופים.

שלכם,

תמיר

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

الطلّاب والطالبات، أعضاء الهيئتَين التدريسيّة والإداريّة، مجتمع الجامعة العبريّة،

ستفتتح الجامعة العبريّة، إلى جانب الجامعات البحثيّة الأخرى في إسرائيل، العام الدراسيّ يوم الأحد 31 كانون الأوّل 2023. سيمتدّ العام الدراسيّ لفصلين دراسيّين، مدّة كلّ منهما 11 أسبوعًا. إنّنا ننتظر بفارغ الصبر العودة للالتقاء في الحُرم الجامعيّة، وملتزمون ببذل قصارى جهدنا حتّى يتسنّى لنا جميعا إكمال العام الدراسيّ بنجاح.

جدول العام الدراسيّ

• في الأسبوع الذي يبدأ بتاريخ 24 كانون الأوّل، تُعقد أيّام التوجيه للطلّاب الجدد. سيتمّ إرسال رسائل بشأن هذه الأيّام بشكل منفصل.
  • 31.12.2023: افتتاح العام الدراسيّ
  • 17.3.2024: نهاية الفصل الدراسيّ الأوّل (هذا هو يوم الأحد الذي سيتمّ فيه تدريس دروس يوم الثلاثاء).
  • 18.3.2024—3.5.2024: فترة امتحانات، بما في ذلك أيّام الجمعة. المجموع الكلّيّ 30 يوم امتحانات، لا تشمل الأعياد (عيد المساخر، عيد الفطر، عيد الفصح).
  • 5.5.2024: افتتاح الفصل الدراسيّ الثاني
  • 25.7.2024: نهاية الفصل الدراسيّ الثاني

طريقة التدريس والتعلّم

• تُعقد الدروس بالطريقة العاديّة، الوجاهيّة، في الصفوف.
  • ستتمّ ملاءمة حجم الموادّ الدراسيّة وحجم المهامّ والامتحانات للفصل الدراسيّ المختصر.
  • كقاعدة عامّة، سيتمّ تصوير الدروس وتسجيلها.

مساعدة جنود الاحتياط، الطلّاب والطالبات الذين تمّ إخلاؤهم وعائلاتهم

حتّى عندما يبدأ العام الدراسيّ، هناك احتمال كبير لاستمرار تجنيد بعض الطلّاب وأقاربهم من الدرجة الأولى في خدمة الاحتياط. نحن ملتزمون بعدم ترك أيّ طالب وراءنا-حتّى لو بدأنا العام الدراسيّ بشكل منفصل، فسوف نبذل قصارى جهدنا حتى ننهيه جميعًا معًا. نتمنّى العودة السريعة والآمنة لجميع جنود الاحتياط.

كما سيتمّ تقديم مساعدة كبيرة للطلّاب والطالبات الذين تمّ إخلاؤهم من منازلهم، وللعديد من الآخرين بيننا الذين سيواجهون صعوبات مختلفة بسبب الحرب.

يمكنكم أن تجدوا المزيد من التفاصيل حول قنوات الدعم الأكاديميّة، الاقتصاديّة والعاطفيّة، في رسالة أُرسلت إليكم بتاريخ في 28 تشرين الثاني من هذا البريد الإلكترونيّ. Rector@savion.huji.ac.il، موقّعة من أ. د البروفيسور غاي هرباز وأ. د ليلاخ سغيف.

الاحتواء والاعتدال

الجامعة العبريّة فخورة بتنوُّعها. جميع أعضاء مجتمع الجامعة، بغضّ النظر عن الدين أو الجنس أو العرق، هم جزء لا يتجزّأ من الجامعة. علينا إبداء الاحترام والتسامح تُجاه كلّ فرد من أفراد مجتمعنا، وفي هذه الأيّام المضطربة، أكثر من الأوقات العاديّة.

لن ننسى

قلوبنا مع عائلات طلّابنا الذين قُتلوا خلال القتال وقبله. قلوبنا مع العديد من أعضاء مجتمعنا الذين قُتل أو أُصيب أحبّاؤهم. ونتمنّى الشفاء التام والسريع للمصابين. قلوبنا مع كرمِل غات، طالبة اللقب الثاني في العلاج الوظيفيّ، التي اختطفت إلى غزّة. قلوبنا مع زميلنا إ. د يونتان ديكل حِن، الذي اختطف ابنه سغي إلى غزّة. نصلّي، كلّ منا على طريقته وطريقتها، من أجل عودتهما سالِمَين إلى بيتيهما، مع جميع المخطوفين الآخرين.

مع فائق الاحترام،

تمير