מכתב תנחומים - השייח' מופק טריף

הראש הרוחני לעדה הדרוזית

יו"ר המועצה הדתית הדרוזית העליונה

השייח' טריף שלום רב,

ברצוננו להביע את השתתפותנו הכנה באבלה של העדה הדרוזית ושל מדינת ישראל על רציחתם של 12 הילדים ובני הנוער- פג'ר, אמיר, חאזם, ג'וןאיזיל, פיניס, יזן, אלמאנאג'ימילארנאד'ם וג'יפארא.

התמונות והסיפורים של הילדים והילדות, בני הנוער, מציפות אותנו ביגון ובהלם. לכל אחד סיפור חיים שנגדע בתקופת חיים כה קצרה. אין מילים לתאר את האובדן והכאב.

כולנו תקווה שלא נדע עוד אסונות כאלה, וכי הביטחון האישי והקהילתי של בני ובנות העדה הדרוזית ושל כל תושבי ואזרחי ישראל יושב במהרה.

אנו מחזקים אתכם בשעה קשה זו ומבקשים לחזור על מחויבותנו העמוקה לקשרי ידידות, כבוד הדדי, קידוש הזכות לחיים והמשך קשרי עבודה פוריים בהנגשת האוניברסיטה העברית לבני ובנות העדה.

אנחנו עומדים לרשותכם ולצדכם. כך בימי אסון, וכך בימי שגרה.

בהערכה רבה ובידידות עמוקה,

פרופ' אשר כהן - נשיא

פרופ' תמיר שפר - רקטור

מר ישי פרנקל - סגן נשיא ומנכ"ל

פרופ' מונא ח'ורי - סגנית נשיא לאסטרטגיה ומגוון

פרופ' גיא הרפז - דיקן הסטודנטים

لحضرة

فضيلة الشيخ موفّق طريف

الرئيس الروحيّ للطائفة الدرزيّة

رئيس المجلس الدينيّ الدرزيّ الأعلى

فضيلة الشيخ موفّق طريف، تحيّة وبعد؛ نشاطركم أحزانكم في أعقاب المصاب الجلل الذي ألمّ بالطائفة الدرزيّة ودولة إسرائيل، إثر مقتل الأطفال الـ 12-فجر، أمير، حازم، جون، إيزيل، فينيس، يزن، ألما، ناجي، ميلار، ناظم وجيفارا.

صور وقصص هؤلاء الأطفال أغرقتنا في الحزن وأصابتنا بالصدمة، إذ إنّ لكلّ واحد وواحدة منهم قصّة حياة قطعتها يد الغدر في بدايتها. تعجز الكلمات عن وصف الفقدان والألم.

نأمل ألّا تحلّ بنا مثل هذه المصائب، وأن يتمّ قريبًا استعادة الأمن الشخصيّ والمجتمعيّ للطائفة المعروفيّة وجميع المقيمين والمواطنين في إسرائيل.

نشدّ على أياديكم في هذا الوقت العصيب ونودّ أن نكرّر التزامنا العميق بالصداقة، الاحترام المتبادل، تقديس الحقّ في الحياة واستمرار علاقات العمل المثمرة في جعل الجامعة العبريّة متاحة لأبناء وبنات الطائفة المعروفيّة.

نحن نقف إلى جانبكم وفي خدمتكم. في الأوقات العصيبة، وفي الأوقات العاديّة على حدّ سواء.

مع فائق التقدير وعميق الصداقة،

أ.د آشر كوهين رئيس الجامعة