הודעה על דחיית פתיחת שנת הלימודים - לסטודנטים

8 אוקטובר, 2023

English version

סטודנטיות וסטודנטים יקרים,

מדינת ישראל נמצאת תחת מתקפה רצחנית מאז אתמול בבוקר. סטודנטים, סטודנטיות וחברי סגל רבים גויסו לשירות מילואים ואנו נושאים תפילה כי ישובו בשלום במהרה.

לאחר דיון והערכת מצב, החליטה האוניברסיטה העברית, בשיתוף עם שאר אוניברסיטאות המחקר בישראל, לדחות את פתיחת שנת הלימודים בשבוע.

שנת הלימודים תפתח ביום ראשון ה 22.10.2023. הסמסטר הראשון יסתיים במועד המתוכנן–22.1.2024.

פעילות ההכנה הלימודים, כולל מפגשי האוריינטציה, יתקיימו בשבוע הבא – הודעה על המועד המדויק בכל יחידה תשלח בהמשך.

ברצוננו להבטיח לסטודנטים ולסטודנטיות המגויסים למילואים או לאלו שנפגעו בדרך אחרת כי נעשה ככל יכולתנו לסייע לכם להשתלב בלימודים בהצלחה ולהשלים את אשר תחסירו.

מזכירויות היחידות שלכם יעמדו לרשותכם בנושאים אלה.

לסיוע בנושאים אישיים אנא פנו לדיקן הסטודנטים, פרופ' גיא הרפז: guy.harpaz@mail.huji.ac.il; נייד: 050-6848575. ניתן לפנות לשירות הפסיכולוגי באמצעות המייל  psyserv@mail.huji.ac.il.

ליבנו עם משפחות הנרצחים. אנחנו שולחים איחולי החלמה מהירה לפצועים ומלאי תקווה שכל החטופים, השבויים והנעדרים ישובו במהרה. אנו מחזקים את ידי כל העושים לילות כימים להשיב את הביטחון, השקט והשגרה למדינת ישראל.

תמיר שפר

الطالبات والطلّاب الأعزّاء،

تتعرّض دولة إسرائيل إلى هجمة قاتلة منذ صباح أمس. تمّ تجنيد العديد من الطلّاب والطالبات وأعضاء هيئة التدريس في الخدمة الاحتياطيّة، ونصلّي من أجل عودتهم إلينا سالمين قريبًا.

بعد نقاش جرى فيه تقييم الوضع، قرّرت الجامعة العبريّة، بالتعاون مع الجامعات البحثيّة الأخرى في إسرائيل، تأجيل افتتاح السنة الدراسيّة لمدّة أسبوع.

ستفتتح السنة الدراسيّة يوم الأحد 22.10.2023، على أن ينتهي الفصل الدراسيّ الأوّل في الموعد المحدّد-22.1.2024.

ستجري النشاطات التحضيريّة للتعليم، بما في ذلك لقاءات التوجيه، الأسبوع المقبل – سيُرسل إعلان عن الموعد المحدّد في كلّ وحدة في وقت لاحق.

نودّ أن نؤكّد للطلّاب والطالبات الذين يتمّ تجنيدهم لخدمة الاحتياط، أو أولئك المتضرّرين لسبب آخر، أنّنا سنبذل كلّ ما بوُسعنا لمساعدتهم على الاندماج في الدراسة بنجاح وإكمال ما فاتهم.

ستكون السكرتاريّة في كلّ وحدة في خدمتكم في هذه المواضيع.

للحصول على المساعدة في الأمور الشخصيّة، يرجى الاتّصال بعميد الطلبة، أ. د غاي هرباز: guy.harpaz@mail.huji.ac.il؛ الهاتف الخلويّ: 050-6848575. بالإمكان التواصل مع الخدمة النفسيّة عن طريق البريد الإلكترونيّ psyserv@mail.huji.ac.il.

قلوبنا مع عائلات القتلى، كما نبعث بأطيب تمنّياتنا بالشفاء العاجل للمصابين، ونأمل أن يعود قريبًا جميع المختطفين، الأسرى والمفقودين. نشدّ على أيدي كلّ من يصِلون الليل بالنهار لاستعادة الأمن، الهدوء والروتين لدولة إسرائيل.

تمير شيفر