מכתב הרקטור - הצהרת הסנאט בעניין שמירת עצמאות הרשות השופטת | לשכת הרקטור

26 ינואר, 2023

English version

חברות וחברי סגל אקדמי ומנהלי, סטודנטיות וסטודנטים יקרים,

סנאט האוניברסיטה העברית התכנס אתמול (רביעי) לדיון מיוחד בנושא שמירת עצמאות הרשות השופטת. דיונים מיוחדים מעין אלה נקבעים בעקבות בקשה של לפחות 20 חברות וחברי הסנאט.

לאחר דיון הצביעו חברות וחברי הסנאט ברוב מכריע התומך בהצהרה המצורפת.

נשיא האוניברסיטה, אשר כהן, ואני, ציינו בדיון, ואנו חוזרים על כך כאן, כי הנהלת האוניברסיטה תסייע ככל שניתן מבחינה תשתיתית לפעולות מאורגנות של חברות וחברי סגל, שמטרתן להביא לידי ביטוי את המומחיות המקצועית הרלוונטית שלהן.ם בסוגיות הקשורות לשינויי החקיקה המוצעים בזירה המשפטית. מטרתן של פעולות אלה צריכה להיות העשרה של הדיון הציבורי המגוון בנושא זה.

תמיר

السيّدات والسادة أعضاء الهيئتين التدريسيّة والإداريّة والطلّاب والطالبات الأعزّاء،

عقد مجلس إدارة الجامعة العبريّة (السينات) أمس (الأربعاء) جلسة نقاش خاصّة حول موضوع حماية استقلاليّة السلطة القضائية. تُعقد النقاشات الخاصّة من هذا النوع بناءً على طلب من 20 عضوًا على الأقلّ من أعضاء السينات.

بعد المناقشة، صوّت أعضاء السينات بأغلبيّة ساحقة لصالح البيان المرفق.

صرّحت أنا ورئيس الجامعة، آشر كوهين، خلال النقاش، ونكرّر تصريحنا هنا، بأنّ إدارة الجامعة ستساعد قدر الإمكان من حيث البنية التحتيّة في الخطوات والإجراءات المنظّمة لأعضاء هيئة التدريس، الذين يكون هدفهم هو التعبير عن خبراتهم المهنية ذات الصلة بالقضايا المتعلّقة بالتغييرات التشريعيّة المقترحة في الحيّز القضائيّ. يجب أن يكون الغرض من هذه الإجراءات والخطوات إثراء النقاش العامّ المتنوّع حول هذه القضيّة.

مع فائق الاحترام،

تمير