מכתבים

הודעה לקהילת האוניברסיטה לגבי השבתה מחר (ב', 2.9)

1 ספטמבר, 2024

לקהילת האוניברסיטה העברית ערב טוב,

יחד עם כל אוניברסיטאות המחקר בישראל, האוניברסיטה העברית תצטרף מחר (ב', 2.9) להשבתת המשק בקריאה לקידום עסקה לשחרור כל החטופים.

האוניברסיטה תשבות מחר מכלל פעילותה, למעט בחינות כדי שלא לפגוע בסטודנטים ובסטודנטיות משרתי המילואים.

כמו כן, הבחינה הפסיכומטרית בקמפוס הר הצופים של העברית מתקיימת מחר כרגיל (בהקשר זה- אנא עקבו אחר הנחיות המרכז הארצי לבחינות והערכה).

שנדע ימים טובים מאלה,

פרופ' אשר כהן, נשיא

הנהלת האוניברסיטה העברית לממשלת ישראל - עסקה עכשיו!

1 ספטמבר, 2024

הנהלת האוניברסיטה העברית המומה וכואבת את רציחתה בדם קר של כרמל גת וחמשת החטופים הנוספים בשבי חמאס.

כרמל, סטודנטית לתואר שני בבי"ס לריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית, נחטפה מקיבוץ בארי ב- 07 באוקטובר. אמה, כנרת נרצחה. ירדן רומן-גת, גיסתה של כרמל שנחטפה יחד איתה, שוחררה לאחר 54 ימים בשבי חמאס.

מכתב תנחומים - השייח' מופק טריף

29 יולי, 2024

לכבוד

השייח' מופק טריף

הראש הרוחני לעדה הדרוזית

יו"ר המועצה הדתית הדרוזית העליונה

השייח' טריף שלום רב,

ברצוננו להביע את השתתפותנו הכנה באבלה של העדה הדרוזית ושל מדינת ישראל על רציחתם של 12 הילדים ובני הנוער- פג'ר, אמיר, חאזם, ג'וןאיזיל, פיניס, יזן, אלמאנאג'ימילארנאד'ם וג'יפארא.

נאום טקס פרס רקטור תשפד

3 יולי, 2024

פרס רקטור תשפ"ד

סטודנטיות וסטודנטים, חברות וחברי סגל, מצטיינות ומצטיינים יקרים.

ברכות על ההישג הנפלא שלכם.

הסטודנטיות והסטודנטים המגיעים לאונ' העברית הם הטובים בארץ. ומבין כ 25,000 הלומדים כאן, אתם הטובות והטובים ביותר.

חומרי הסברה בנוגע לקריאות לחרם אקדמי

23 יוני, 2024

חברות וחברים יקרים בקהילת האוניברסיטה העברית,

מצורף בזה חומר המסייע להשיב לקריאות להטיל חרם על האקדמיה הישראלית בכלל, ועל האוניברסיטה העברית בפרט.

מדיניות הכלה בעת שביתת סטודנטים ביום חמישי

10 יוני, 2024

חברות וחברים יקרים בקהילת האוניברסיטה העברית,

אגודת הסטודנטים החליטה אמש להצטרף לאגודות סטודנטים נוספות בארץ, ולהשבית את הלימודים ביום חמישי הקרוב, כחלק מהמאבק לשחרור החטופים.

הנהלת האוניברסיטה החליטה לנקוט ביום זה במדיניות של הכלה. כלומר, כל השיעורים יתקיימו כמתוכנן, אולם לא תיאכף מדיניות של נוכחות חובה. האחריות על השלמת החומר הלימודי תהיה על הסטודנטים.

הצהרת הסנאט 05.06.2024

5 יוני, 2024

חברות וחברים יקרים בקהילת האוניברסיטה העברית,

בישיבה מיוחדת של סנאט האוניברסיטה, שהתקיימה אתמול, התקבלו ההחלטות הבאות:

האוניברסיטה העברית שבה ומצהירה על מחויבותה לערכיה הבסיסים של מדינת ישראל כפי שהם משתקפים במגילת העצמאות, ולערכי כבוד האדם וחירותו - קדושת החיים, השוויון והחירות לכל אדם באשר הוא אדם.

עם התמשכות המלחמה, שפרצה בעקבות המתקפה הנפשעת של החמאס ב-7 באוקטובר, ולאור המצב הקשה אליו נקלעה מדינת ישראל בחודשים האחרונים, סנאט האוניברסיטה העברית מחליט את ההחלטות הבאות:

הגשות ERC

3 יוני, 2024

שלום חברות וחברי סגל יקרים,

לאחרונה אנו חווים תקופה מאתגרת עם התמשכות המלחמה, מצב שמשפיע לעיתים על שיתופי הפעולה הבינלאומיים שלנו. המצב גם מפחית מההתלהבות לכתיבת הצעות מחקר לקרנות חשובות כמו ה ERC.