עדכוני קורונה | דצמבר 2021 | לשכת הרקטור

15 דצמבר 2021

חברות וחברי קהילת האוניברסיטה העברית היקרים,

גרסת האומיקורן: ממשיכים בפעילות שגרתית ונוקטים אמצעי זהירות

לשמחת כולנו, שנת הלימודים מתנהלת כסדרה, והכיתות, המשרדים, הספריות ומעבדות המחקר שוקקי חיים. אולם, לאור הסיכון להתפרצות מחודשת של מגפת הקורונה, עם התגברות גרסת האומיקרון של הנגיף, עלינו לנקוט צעדי זהירות, כדי להגדיל את הסיכוי להמשיך במתכונת הפעילות הסדירה.

לאחר היוועצות עם צוות המומחים של האוניברסיטה העברית, שגם מייעץ לממשלת ישראל, החליטה הנהלת האוניברסיטה לנקוט כבר כעת בשני צעדים עיקריים:

1. המתגוררים עם חולה מאומת/ת: לפי מדיניות האוניברסיטה העברית, מי שמתגורר/ת באותו בית עם חולה מאומת/ת, מתבקש/ת שלא להגיע לקמפוס עד להחלמת החולה. מדיניות הממשלה אינה מחייבת בידוד למי שברשותם "תו ירוק", אך לאור הסיכון הגבוה במיוחד להידבקות בבית, בחרנו לנקוט גישה מחמירה יותר. חברי/ות סגל מינהלי יעבדו במקרה כזה מהבית; חברי/י סגל אקדמי ילמדו מרחוק, באמצעות זום, ויקיימו פעילות מחקר ופעילות אקדמית אחרת מהבית; סטודנטים/ות במצב זה יהיו רשאים/ות שלא להיות נוכחים/ות בכיתות וישלימו את הלמידה בצפייה בהקלטות ובלמידה מרחוק.

חברי/ות הסגל האקדמי יעדכנו את המזכירות לענייני תלמידים והוראה על היעדרות ויקבעו סדרי הוראה מתאימים וחברי/ות הסגל המינהלי יעדכנו את מנהל/ת היחידה. סטודנטים ידווחו מראש למורה על היעדרות משיעור בשל הסיבה האמורה.

2. חובת עטיית מסכות: בשבועות האחרונים ניכרת התרופפות מסוימת במילוי החובה לעטות מסכות בכיתות ובמסדרונות. עטית מסכות היא אמצעי יעיל להקטנת הסיכון להידבקות והיא גם חובה שנקבעה בחוק. פקחי הקורונה הונחו להזהיר את מי שיסכנו את בריאות הציבור ולא יעטו מסכות ולאחר אזהרה אחת יאלצו להטיל קנס. כמו כן, על המורה להתחיל בשיעור רק לאחר שכלל הנוכחים/ות בכיתה, מלבד המורה (בזמן השיעור) עוטים מסכה.

אמצעים אלה, שבאים בנוסף להגבלת הכניסה לקמפוס לבעלי "תו ירוק", מכבידים במידת מה על השגרה, אך הם הכרחיים כדי להגן על בריאות כלל חברי קהילת האוניברסיטה, ומגדילים את הסיכוי שנוכל להמשיך בשגרת הפעילות באוניברסיטה.

תודה רבה על שיתוף הפעולה. בכל עניין שקשור למדיניות המאבק בקורונה ניתן לפנות אל ראש אגף חירום וביטחון, מר יואב אטיאס, corona@savion.huji.ac.il.

פרופ' אשר כהן, נשיא

פרופ' ברק מדינה, רקטור

מר ישי פרנקל, סגן נשיא ומנכ"ל

15 كانون الأوّل 2021

متحوّر أوميكرون: نواصل النشاط الروتيني ونتّخذ إجراءات الحيطة والحذر

أعضاء مجتمع الجامعة العبريّة الأعزّاء،

من دواعي سرورنا جميعًا أنّ السنة الدراسيّة بدأت كالمعتاد، وباتت الصفوف، المكاتب، المكتبات ومختبرات الأبحاث تعجّ بالحياة. على ضوء خطر تجدد تفشي جائحة الكورونا ومع اشتداد المتحّور من فيروس أوميكرون، علينا اتّخاذ تدابير الحذر والحيطة لزيادة فرص استمرار المسار الطبيعيّ للنشاط في الجامعة.

بعد التشاور مع طاقم خبراء الجامعة العبرية، الذين يقدمون المشورة أيضًا لحكومة إسرائيل، قررت إدارة الجامعة اتّخاذ خطوتين أساسيّتين:

1. كلّ من يسكن مع مريض مؤكّد: وفقًا لسياسة الجامعة العبرية، يطلب من أولئك الذين يعيشون في نفس المنزل الذي يعيش فيه مريض مؤكّد، عدم الحضور إلى الحرم الجامعيّ حتّى يتعافى المريض. لا تلزم سياسة الحكومة عزل حاملي "الشارة الخضراء"، ولكن نظرًا لارتفاع خطر الإصابة بالعدوى في المنزل، فقد اخترنا اتّباع نهج أكثر صرامة. سيعمل أعضاء الطاقم الإداريّ من البيت في حالة كهذه؛ كما سيعّلم أعضاء الطاقم الأكاديميّ عن بعد، من خلال تطبيق زوم، وينفّذون النشاطات البحثيّة والأكاديميّة الأخرى من البيت؛ لا يُسمح للطلاب والطالبات في هذه الحالة الحضور إلى الصفوف ويستكملون الدراسة من خلال مشاهدة التسجيلات والتعلّم عن بعد.

يقوم أعضاء هيئة التدريس بإبلاغ سكرتاريّة شؤون الطلاب والتدريس عن التغيب ويحدّدون الترتيبات التعليمية المناسبة، وسيقوم أعضاء الطاقم الإداري بإبلاغ مدير/ ة الوحدة. يُبلغ الطلّاب مقدماً المعلم/ة عن الغياب عن الدرس للسبب المذكور أعلاه.

2. الإلزام بوضع الكمامة: شهدنا في الأسابيع الأخيرة بعض التراخي في تطبيق واجب وضع الكمامات داخل الصفوف وفي أروقة الجامعة. وضع الكمامات هو وسيلة ناجعة للحدّ من خطر العدوى، وهو أيضًا واجب مفروض قانونيًّا. صدرت تعليمات لمفتّشي كورونا بتحذير أولئك الذين قد يعرّضون صحة الجمهور للخطر من خلال عدم وضع الكمامات، وبعد تحذير واحد سيضطرّون إلى فرض غرامة. بالإضافة إلى ذلك، يجب على المحاضر ألّا يبدأ الدرس إلّا بعد أن يضع جميع الحاضرين في الصفّ الكمامات، باستثناء المحاضر (أثناء الدرس).

هذه التدابير، التي تأتي بالإضافة إلى اقتصار الدخول إلى الحرم الجامعيّ لحاملي "الشارة الخضراء"، تُثقل إلى حدّ ما على النشاط الروتينيّ، ولكنها ضروريّة لحماية صحّة جميع أعضاء مجتمع الجامعة، وزيادة احتمال أن نتمكّن من مواصلة نشاطاتنا الروتينيّة في الجامعة.

شكرًا لكم على تعاونكم. يمكن التوجّه في أي موضوع يتعلق بسياسة مكافحة كورونا إلى رئيس قسم الطوارئ والأمن، السيد يوآف أطياس، corona@savion.huji.ac.il.

مع فائق الاحترام،

بروفيسور آشير كوهن, الرئيس