עדכון מאת הנהלת האוניברסיטה | מרץ 2022 | לשכת הרקטור

עדכון מאת הנהלת האוניברסיטה | מרץ 2022

30 מרץ, 2022

שלום לחברות ולחברי קהילת האוניברסיטה העברית,

אלה ימים מתוחים. קהילת האוניברסיטה משתתפת באבלן של המשפחות שאיבדו את יקיריהן בפיגועי הטרור.
עלינו לפעול בשיתוף פעולה לשמירה על הביטחון האישי. הנה מספר עדכונים באשר לפעילות האוניברסיטה בימים הקרובים:
1.
הצוות המסור של אגף חירום וביטחון של האוניברסיטה פועל באופן מתוגבר, תוך הידוק ההגנה בשערים ובתוך הקמפוס. בכל מקרה של אירוע אלימות או תחושת חוסר ביטחון, בתוך הקמפוס או בסביבתו, בבקשה התקשרו למוקדי החירום, שמאוישים בכל שעות היממה: הר-הצופים – 02-5883000; ספרא – 02-6585000; עין-כרם – 02-6757000; רחובות – 08-9489000.
2.
האוניברסיטה העברית ממשיכה לפעול כרגיל, כמו כלל בתי-הספר ומקומות העבודה. חובת הנוכחות בשיעורים מבוססת על ההכרה בחשיבות הדבר לצורך קידום איכות הלמידה וההוראה. לצד זאת, אנו מכירים בכך שיש בקהילת האוניברסיטה מי שחווים חרדה מוגברת, על רקע טראומה או מצב אישי ייחודי. לשם כך, תוגבר מערך הייעוץ הפסיכולוגי של האוניברסיטה, ובימים הקרובים יפתח קו ייעודי לשם מתן תמיכה נפשית בטלפון, בשלוש השפות. השירות זמין לכלל חברות וחברי קהילת האוניברסיטה, סטודנטים/ות וחברי/ות סגל. פרטים באתר דיקנט הסטו דנטים. כמו כן, סטודנטים/ות ועובדים/ות שחווים חרדה מוגברת או מצב ייחודי, יכולים לקבל אישור אישי ללמוד מרחוק או לעבוד מהבית בתקופה הקרובה, באמצעות פנייה אל יחידת הנגישות בדיקנט הסטודנטים (סטודנטים/ות) או אל מנהל/ת היחידה (חברי/ות סגל), תוך הצגת אישור מתאים מרופא/ת בריאות הנפש בקהילה.
3.
האוניברסיטה העברית מכבדת את חופש הביטוי ומעודדת את חברות וחברי הקהילה לבטא את עמדותיהם, לרבות בהפגנות וכינוסים בתחומי הקמפוס. קיום הפגנות אינו טעון אישור, אך נדרש תיאום מראש של מקום האירוע ומועדו, כדי להבטיח את נוכחותם של סדרנים ואנשי אגף הביטחון, אם תידרש התערבותם. תיאום הפגנה נעשה באתר ייעודי בדיקנט הסטודנטים (כאן). בתקופה זו, שבה צוות אגף חירום וביטחון עובד במתכונת מתוגברת, לעיתים עלול להיות צורך בעיכוב קל במועד שבו ניתן לקיים א ת ההפגנה. על כולנו לשאוף, במידה הרבה האפשרית, להימנע משימוש בלשון מתלהמת, פוגענית ומסיתה. מוטב לנהוג באיפוק.

אשר כהן, נשיא            ברק מדינה, רקטור        ישי פרנקל, סגן נשיא ומנכ"ל

أعضاء مجتمع الجامعة العبريّة الأعزّاء، تحيّة وبعد،
هذه أيّام عصيبة. هيئة الجامعة تشارك بتعزية العائلات التي فقدت أعزاءها في الاعتداءات الإرهابية.
علينا التعاون للحفاظ على الامن الشخصي. فيما يلي، بعض المستجدات بخصوص أنشطة الجامعة في الأيام المقبلة:

1. يعمل الموظّفون المتفانون في قسم الطوارئ والأمن في الجامعة بشكل مكثّف، يشمل تعزيز الحماية على مداخل الحرم الجامعيّ وداخله. في حالة وقوع حادث عنف أو شعور بعدم الأمن، داخل الحرم الجامعيّ أو في محيطه، يرجى الاتّصال بمركز الطوارئ، الذي يعمل على مدار 24 ساعة في اليوم: حرم جبل المشارف: 02-5883000, حرم ادموند سفرا: 02-6585000 , حرم عين كارم: 02-6757000, حرم رحوفوت: 08-9489000 .
  2. تواصل الجامعة نشاطها كالمعتاد، مثل جميع المدارس وأماكن العمل. يعتمد الحضور الإلزاميّ للدروس على إدراك أهمّيّة تعزيز جودة التعلّم والتدريس. في الوقت نفسه، نحن ندر ك أنّ هناك من يعانون من قلق متزايد في مجتمع الجامعة، على خلفية صدمة أو وضع شخصيّ فريد. كاستجابة لهذا الوضع، تمّ تعزيز نظام الاستشارة النفسيّة في الجامعة، وسيتم فتح خط ساخن لتقديم الدعم النفسي بثلث لغات. الخدمة متاحة لجميع أعضاء مجتمع الجامعة، الطلّاب/ الطالبات وأعضاء هيئة التدريس. التفاصيل متوفرة على موقع عميد الطلاب. بالإضافة إلى ذلك, يمكن للطلّاب/ الطالبات والموظّفين/ الموظّفات الذين يعانون من قلق متزايد، أو وضع خاصّ الحصول على إذن شخصيّ للدراسة عن بُعد، أو العمل من البيت في الفترة القريبة، عن طريق الاتصال بوحدة تسهيل الوصول في عمادة الطلبة (الطلّاب/ الطالبات) أو مدير/ ة الوحدة (أعضاء هيئة التدريس)، مع إرفاق تصريح مناسب من طبيب الصحّة النفسيّة في المجتمع.
  3. تواصل الجامعة العبرية التزامها باحترام حرّيّة التعبير وتشجيع أعضاء مجتمع الجامعة على التعبير عن آرائهم، بما في ذلك من خلال المظاهرات والمؤتمرات في الحرم الجامعي. لا تخضع المظاهرات للموافقة، بل هناك حاجة للتنسيق المسبق بالنسبة لموقع الحدث وتاريخه، لضمان الحماية اللائقة حرصًا على سلامة المتظاهرين. لتنسيق تنظيم مظاهرة، يجب التسجيل على موقع خاص على شبكة الإنترنت، تابع لعمادة الطلبة (هنا). خلال هذه الفترة، يعمل موظفو قسم الطوارئ والأمن بشكل مكثّف، قد يتطلّب الامر أحيانًا تأخيرًا طفيفًا في الوقت الذي يمكن فيه تنظيم المظاهرة. يجب علينا جميعًا أن نطمح، قدر الإمكان، إلى تجنّب استخدام لغة عدوانيّة، مسيئة وتحريضيّة. والأفضل دائما هو التصرّف برباطة جأش واتّزان.

مع فائق الاحترام،

أشر كاهين, الرئيس        براك مدينة, ركتور        ياشي فرانكل, نائب الرئيس والمدير التنفيذي