מכתב עדכון לסגל | מרץ 2022 | לשכת הרקטור

מכתב עדכון לסגל | מרץ 2022

7 מרץ, 2022

שלום חברות וחברים,
שלוש הודעות קצרות: ראשית, ברכות חמות לחברינו שזכו בפרס אמ"ת: רות לפידות, מהפקולטה למשפטים והמחלקה ליחסים בינלאומיים; חרמונה (מונה) שורק מהפקולטה למדעי הטבע, המכון למדעי החיים, ומרכז אלס"ק למדעי המוח; וגידי שלח לביא מהפקולטה למדעי הרוח, מהחוג ללימודי אסיה. שלושה מבין שישה הזוכים השנה הם מקהילת האוניברסיטה העברית.
שנית, ביום רביעי הקרוב, 9 במרץ, בשעה 18:00, יתקיים באולם העצמאות (מקסיקו) שבקמפוס הר הצופים טקס הענקת פרסי הרקטור. בצד פרסים ל-79 הסטודנטים המצטיינים באוניברסיטה לתארים ראשון ושני, יוענקו גם פרסים לחברות ולחברי סגל מצטיינים. פרס הרקטור לחברות ולחברי סגל שהצטיינו במחקר, בהוראה ובפעילות ציבורית יוענק השנה לחברים הבאים: ענבל גושן, מרכז אלס"ק למדעי המוח; ישי יפה, בית-הספר למינהל עסקים; לירן כרמל, המכון למדעי החיים, הפקולטה למדעי הטבע; אורנה קופרמן, בית-הספר למדעי המחשב; ואריה קצוביץ', המחלקה ליחסים בינלאומיים, הפקולטה למדעי החברה. פרס מילקן על הצטיינות נמשכת בהוראה יוענק השנה לחברים הבאים: הדר אריאן-זכאי, בית-הספר לרוקחות, הפקולטה לרפואה; נורה בונה, החוג לבלשנות, הפקולטה למדעי הרוח; דורון טייכמן, הפקולטה למשפטים; יהודה ניומרק, בית-הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית, הפקולטה לרפואה; ונועה ניצן, בית-הספר למינהל עסקים והמכון למתמטיקה, הפקולטה למדעי הטבע. כמו כן יוענק פרס הוקרה מיוחד לתמר אלאור, מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, הפקולטה למדעי החברה, על ייסוד פסטיבל הסרטים האנתרופולוגי; וכן פרס הצטיינות לבינלאומיות לפקולטה לרפוא ת שיניים. ברכות חמות לזוכות ולזוכים! חברות וחברי הסגל מוזמנים להשתתף בטקס הענקת הפרסים.
לבסוף, בעניין אחר, האוניברסיטה פועלת לנסות לסייע לסטודנטים ולחברי סגל באוקראינה. בצד סיוע – כלכלי ופסיכולוגי – שאנו מציעים לכ-30 סטודנטים אזרחי אוקראינה שלומדים באוניברסיטה, אנו פועלים ברוח הצעות שקיבלנו ממספר חברי סגל, לסייע לחברי סגל ולתלמידי מחקר מאוניברסיטאות באוקראינה. למטה הפרטים בעניין. בבקשה סייעו בהפצת הקול הקורא.
בברכה, ברק

סיוע חירום של האוניברסיטה העברית לחוקרות/ים ולתלמידי/ות מחקר מאוקראינה
על רקע האיום על חייהם של אנשי ונשות האקדמיה באוקראינה, מתוך סולידריות, האוניברסיטה העברית מציעה אירוח אקדמי לחברות ולחברי סגל מאוקראינה ולתלמידות ולתלמידים לתארים מתקדמים.
חוקרים/ות (חברי סגל) אזרחי אוקראינה, שמכהנים במוסדות אקדמיים באוקראינה, מוזמנים/ות להמשיך את פעילות המחקר במסגרת האוניברסיטה העברית. ההזמנה היא לשהות באוניברסיטה לתקופה של עד ארבעה חודשים, שבמהלכה תוצע לאורחים/ות שיימצאו מתאימים/ות לכך מלגה בסך שבין 2,500 דולר לחודש (ליחידים) ל-2,800 דולר לחודש (למי שיגיעו עם משפחתם), וכן שהות חינם במעונות האוניברסיטה למשך ארבעה חודשים. אורחים/ות שזקוקים/ות למעבדה לביצוע המחקר יוזמנו להתארח במעבדה של חוקרי האוניברסיטה, בתיאום עם ראש/ת המעבדה. ראש/ת המעבדה המארח/ת רשאי/ת להוסיף מלגה מתקציבי המחקר שלהם/ן; עם זאת, האי רוח אינו מותנה במימון כלשהו של המארח/ת.
תלמידים/ות לתואר מוסמך ודוקטורט, אזרחי אוקראינה, שלומדים במוסדות אקדמיים באוקראינה, מוזמנים/ות להמשיך את פעילות המחקר במסגרת האוניברסיטה העברית. ההזמנה היא לשהות באוניברסיטה לתקופה של עד ארבעה חודשים, שבמהלכה תוצע לאורחים/ות יימצאו מתאימים/ות מלגה בסך 2,000 דולר לחודש, וכן שהות חינם במעונות האוניברסיטה למשך ארבעה חודשים. תלמידים/ות אורחים/ות שזקוקים/ות למעבדה לביצוע המחקר יוזמנו להתארח במעבדה של חוקרי האוניברסיטה, בתיאום עם ראש/ת המעבדה. ראש/ת המעבדה המארח/ת רשאי/ת להוסיף מלגה מתקציבי המחקר שלהם/ן; עם זאת, האירוח אינו מותנה במימון כלשהו של המארח/ת.
תלמידים/ות לתואר ראשון, אזרחי אוקראינה, שלומדים במוסדות אקדמיים באוקראינה, מוזמנים/ות ללמוד ללא תשלום קורסים הנלמדים באנגלית וקורסי שפה בעברית באמצעות בית-ספר רוטברג לתלמידי חו"ל שבאוניברסיטה. ההזמנה היא לשהות באוניברסיטה לתקופה של עד ארבעה חודשים, עם אפשרות למלגת קיום ושהות חינם במעונות, על בסיס מקום פנוי.

להגשת מועמדות לתכנית, יש להגיש דרך הרשות לבינלאומיות – גב' איילה פיינמסר-מזרחי, רכזת התוכנית, הרשות לבינלאומיותayalafm@savion.huji.ac.il . יש לצרף קורות חיים ומכתב אישי קצר באנגלית, ובו תיאור תחום המחקר ופרטים ליצירת קשר.
למידע נוסף ולבירורים, נא לפנות לגב' ג'יין טרנר, מנהלת הרשות לבינלאומיות:  janet@savion.huji.ac.il

פרופ' ברק מדינה, רקטור
פרופ' אורון שגריר, סגן נשיא לבינלאומיות