מכתב לקהילת האוניברסיטה - כניסה לקמפוס 31 לאוגוסט 2021 | לשכת הרקטור

מכתב לקהילת האוניברסיטה - כניסה לקמפוס 31 לאוגוסט 2021

1 ספטמבר, 2021

שלום לחברות ולחברי קהילת האוניברסיטה העברית,

כולנו, הסגל המינהלי והאקדמי וציבור הסטודנטים/ות, ממשיכים להיערך לפתיחת שנת הלימודים תשפ"ב. תודה לכולכם/ן על כך שאתם/ן נוהגים/ות באחריות. אנו מבקשים לעדכן בעניין הצורך להתחסן בחיסון הדחף (חיסון שלישי).

הכניסה לקמפוסים של האוניברסיטה העברית ממשיכה להיות מוגבלת למי שברשותם "תו ירוק" (או שיציגו בדיקה שלילית שנעשתה עד 48 שעות לפני מועד הכניסה), וכך צפוי גם עם תחילת שנת הלימודים, ב- 10 באוקטובר 2021. לאור הנחיות משרד הבריאות, על חברות וחברי קהילת האוניברסיטה להתחסן בחיסון שלישי, בחלוף שישה חודשים ממועד החיסון השני או ממועד ההחלמה מהמחלה שגורף נגיף הקורונה. לפי ממצאי המחקר הרפואי והמלצות צוות המומחים של האוניברסיטה העברית, ההגנה שמספק החיסון פוחתת משמעותית בחלוף שישה חודשים, וחיסון הדחף נחוץ כדי להחזיר את ההגנה מפני הידבקות והדבקה לרמתה הגבוהה מאד שהיתה בסמוך לאחר קבלת החיסון השני. לפי החלטת הממשלה, החל מ-1 באוקטובר 2021, תוקפו של התו הירוק, ולפיכך גם האפשרות להיכנס לקמפוס, צפויים להיות מותנים בקבלת חיסון דחף לא יאוחר מחלוף שישה חודשים ממועד החיסון השני.

בשנת הלימודים תשפ"ב, ככל שהדבר יהיה אפשרי מבחינה בריאותית, העבודה באוניברסיטה והלימודים בה יתקיימו מהקמפוס. מלבד קורסים מיוחדים, שפורסם בשנתון שיתקיימו מרחוק, לא ניתן יהיה להשתתף בשיעורים מרחוק אלא באמצעות צפייה בהקלטות השיעורים (בקורסים שבהם ההקלטות יהיו זמינות).

התנהגות אחראית של כולנו תאפשר לנו לחזור לשגרת לימודים ועבודה מהנה ומלהיבה. אנו מאחלים לכם/ן וליקיריכם/ן בריאות טובה.

פרופ' אשר כהן, נשיא

פרופ' ברק מדינה, רקטור

מר ישי פרנקל, סגן נשיא ומנכ"ל

جميع أعضاء مجتمع الجامعة العبريّة،

تحيّة وبعد؛

جميعنا، الطاقم الإداريّ، الطاقم الأكاديميّ وجمهور الطلّاب والطالبات، نواصل الاستعداد لافتتاح السنة الدراسيّة 2021- 2022. شكرًا لكم/ نّ جميعًا على التحلّي بالمسؤوليّة. نودّ تحديثكم/ نّ بالنسبة إلى ضرورة تلقّي الجرعة الثالثة من التطعيم.

لا يزال الدخول إلى حرم الجامعة العبريّة مقصورًا على حاملي "الشارة الخضراء" (أو من يقدّمون نتيجة سلبيّة لفحص تم إجراؤه قبل 48 ساعة من تاريخ الدخول)، وهكذا من المتوقّع أن يكون أيضًا في بداية السنة الدراسيّة التي ستبدأ في 10 تشرين الأوّل 2021. حسب تعليمات وزارة الصحّة، يجب تطعيم جميع أعضاء مجتمع الجامعة تلقّي الجرعة الثالثة من التطعيم بعد مرور ستّة أشهر من تاريخ تلقّي الجرعة الثانية من التطعيم أو الشفاء من الإصابة بالمرض بسبب فيروس الكورونا. وفقًا لنتائج الأبحاث الطبّيّة وتوصيات فريق خبراء الجامعة العبريّة، فإنّ الحماية التي يوفّرها التطعيم تنخفض بشكل كبير خلال ستّة أشهر، وهناك حاجة إلى تلقّي الجرعة الثالثة لاستعادة الحماية من الإصابة بالعدوى أو نقل العدوى إلى المستوى العالي جدًّا الذي كان بعد تلقي الجرعة الثانية من التطعيم. وفقًا لقرار الحكومة، اعتبارا من 1 تشرين الأوّل 2021، من المتوقع أن يكون سريان مفعول الشارة الخضراء، وبالتالي إمكانيّة الدخول إلى الحرم الجامعيّ، مشروطًا بتلقّي الجرعة الثالثة من التطعيم في موعد لا يتجاوز ستة أشهر من تاريخ تلقّي الجرعة الثانية.

في السنة الدراسيّة 2021-2022، سيكون العمل والتعليم داخل الحرم الجامعيّ، إذا سمحت الظروف الصحّيّة بذلك.  باستثناء مساقات خاصّة التي ستعقد عن بعد، لن تتوفّر إمكانيّة المشاركة في الدروس عن بعد، إلّا من خلال مشاهدة تسجيلات الدروس (في المساقات التي ستكون فيها التسجيلات متاحة).

سيسمح لنا التصرّف بمسؤوليّة بالعودة إلى روتين عمل ممتع ومثير.

مع تمنّياتنا لكم/ نّ ولجميع أحبّائكم/ نّ بموفور الصحّة والعافية

مع فائق الاحترام،