מכתב לסטודנטים - היערכות לשנת הלימודים תשפ״ב | לשכת הרקטור

מכתב לסטודנטים - היערכות לשנת הלימודים תשפ״ב

5 אוגוסט, 2021

שלום לסטודנטיות ולסטודנטים באוניברסיטה העברית,

בשנת הלימודים הקרובה ההוראה צפויה להתקיים בעיקרה בכיתות (בכפוף להוראות הממשלה), תוך שילוב הרצאות מוקלטות ורכיבים דיגיטליים אחרים. ככלל, לא ניתן יהיה להשתתף בשיעורים מרחוק, מלבד בקורסים שהדבר צוין במפורש לגביהם בשנתון. בבקשה היערכו לכך בבחירת מקום המגורים. בשיעורים שיתקיימו בכיתות שמותקנת בהן מערכת צילום, השיעורים יוקלטו ויהיו זמינים לצפייה לאחר סיום השיעור (בהסכמת המורים).

ככל הנראה, אם לא יחול שיפור ממשי במצב התחלואה, אזי החל ב- 10 באוקטובר 2021 הכניסה לקמפוסים של האוניברסיטה תוגבל למי שקיבלו תו ירוק (לאחר שהתחסנו או החלימו). תתאפשר כניסה גם בהצגת בדיקה שלילית עדכנית (בדיקה שנערכה עד 72 שעות ממועד הכניסה לקמפוס) וכן למי שיקבלו אישור מיחידת הנגישות, אם קיימת מניעה רפואית שיתחסנו. בשבועות הקרובים נעדכן באשר להחלטה בנושאים אלה.

השמירה על הבריאות של חברות וחברי קהילת האוניברסיטה מחייבת אותנו לנקוט בצעדים שתוארו. אנחנו קוראים לכם/ן להתחסן. החיסון נמצא בטוח ויעיל בהפחתת חומרת התחלואה, ולפי המחקרים העדכניים, מי שאינם מחוסנים עלולים להידבק ולהדביק אחרים בהסתברות גבוהה במידה ניכרת ממי שהתחסנו.

קיץ נעים ובריאות טובה.

פרופ' אשר כהן, נשיא

פרופ' ברק מדינה, רקטור

מר ישי פרנקל, סגן נשיא ומנכ"ל

مرحبًا بطلّاب وطالبات الجامعة العبريّة،

إذا لم يطرأ تغيير على التعليمات الصادرة عن الحكومة، فسيكون التدريس بالأساس في الصفوف، مع دمج المحاضرات المسجّلة والمركّبات الرقميّة الأخرى. كقاعدة عامّة، لن يكُن بالإمكان المشاركة في الدروس عن بُعد، ما عدا في المساقات التي ذُكرت في هذا السياق صراحة في كتاب المساقات السنويّ. في الدروس التي تُعقد داخل الصفوف التي رُكّب فيها نظام تصوير، سيتمّ تسجيل الدروس وتكون متاحة للعرض بعد نهاية الدرس (بعد موافقة المحاضرين والمحاضرات).

إذا لم يكن هناك تحسّن حقيقيّ في وضع تفشّي المرض، فإنّه بدءًا من 10 تشرين الأولّ 2021، سيقتصر الدخول الى الحرم الجامعيّ على حاملي الشارة الخضراء (بعد تلقّيهم التطعيم أو شفائهم). كما سيتمّ السماح بالدخول مع إبراز نتيجة فحص سلبيّة محتلنة (فحص يتمّ إجراؤه في موعد أقصاه 72 ساعة قبل موعد الدخول إلى الحرم الجامعيّ) وللحاصلين على تصريح من وحدة إتاحة الوصول، إذا كان هناك مانع طبّيّ يحول دون تلقّيهم التطعيم.

نحثّكم على تلقّي التطعيم. إذ تبيّن أنّ التطعيم آمِن وفعّال في الحدّ من شدّة المرض، ووفقًا للدراسات الحديثة، فإنّ أولئك الذين لم يتلقّوا التطعيم قد يصابون بالعدوى، ثمّ ينقلونها للآخرين مع إمكانيّة إصابة بها بدرجة أكبر من الذين تلقّوا التطعيم.  إنّ الحفاظ على صحّة أعضاء مجتمع الجامعة يتطلّب منّا اتّخاذ الخطوات الآنفة الذكر.

مع تمنّياتنا لكم بصيف ممتع، وبموفور الصحّة والعافية.

البروفيسور آشر كوهين، رئيس الجامعة

البروفيسور براك مدينا، ركتور الجامعة