מכתב הרקטור - יוני 2018 | לשכת הרקטור

כ"ד בסיון תשע"ח

‏07 ביוני 2018

שלום,

1. לרגל טקס הענקת תעודות הדוקטור לכ- 350 חוקרות וחוקרים באוניברסיטה ביום שני הקרוב, שאליו כולכם מוזמנים, אני ממליץ לקרוא את המאמר הקצר הזה. זה מחקר שקיימו עורכי כתב העת Nature בעניין הפערים בתפיסות של המנחים של תלמידי מחקר לבין אלו של התלמידים, באשר לאיכות ההנחיה (תודה למאשה ניב על ההפניה). בעוד המנחים מדווחים על היכרות מעולה עם מחקרם של מי שהם מנחים ועל זמינותם הגבוהה, רבים מן המונחים חשים שאינם זוכים להנחיה קרובה מספיק. מסקנה אחת מכאן היא שגם אם המנחה משוכנעת שהיא מכירה היטב את עבודתו של תלמיד המחקר, הכרחי לברר באופן שוטף אם גם המונחה סבור כך ולהתאים את מתכונת העבודה. מן המחקר עולה גם צורך ניכר שעליו מדווחים חברי הסגל בקבלת הדרכה כיצד לנהל ולהוביל את הצוות עמו הם עובדים. זהו אתגר שמונח לפתחנו.

2. עדכון על הישגים של חברי הסגל החדשים שלנו בזכייה במלגות תחרותיות לנקלטים חדשים: 7 מתוך 25 מלגות אלון (28%) הוענקו לחברי הקהילה שלנו (הזוכים: זהר רינגל (פיזיקה), עמית דניאלי (מדעי המחשב), אוהד פלדהיים (מתמטיקה), נעמי חביב (מדעי המח), דבורה מנקין (יחב"ל), איל קלנטרוף (פסיכולוגיה) ומיכל מרמורשטיין (בלשנות)); ו-3 מתוך 8 מלגות עזריאלי (37%) הוענקו לנקלטים חדשים באוניברסיטה העברית (הזוכים: מיכל רבני (מדעי החיים), מורן יסעור (רפואה) ויקיר פז (תלמוד)). הישג זה מצטרף לשנה מוצלחת במיוחד לחברי הסגל שלנו בתחום הזכייה בפרסים מקומיים (2 מתוך 4 זוכים בפרס רוטשילד, 6 מתוך 8 זוכים בפרס ישראל (לחוקרים), ו- 3 מתוך 7 הזוכים בפרס אמת, בסך-הכל 58%!).

3. מענק ליחידות האקדמיות: לתקציב הרגיל של היחידות האקדמיות לתשע"ט יתווסף מענק בשיעור של עד 6% לכל יחידה (ובסך הכל, כ- 9 מיליון ש"ח), שנועד לבטא הערכה להישגי היחידות בתחומים שקשורים ליחס נאות לסטודנטים. המענק יינתן כבר בתחילת שנת הלימודים תשע"ט, עבור השגת שישה יעדים (מענק בשיעור 1% בגין השגת כל יעד). תודה על שיתוף הפעולה בהשגת היעדים: 1. הפעלת תכנית המנטורים לתלמידי שנה א בתשע"ט בהיקף משמעותי (השתתפות של לפחות 35% מן הסטודנטים בשנה א לבוגר ביחידה עד דצמבר 2018); 2. הפעלת תכנית סיוע לסטודנטים ערבים, שנקבעה על-ידי ועדת ההיגוי; 3. שיפור בציון בסקר שביעות רצון סטודנטים בתשע"ח במדד "שביעות רצון ממוצעת משירות המזכירות" לעומת הממוצע בשלוש השנים הקודמות; 4. שיפור בציון הממוצע בסקר שביעות רצון סטודנטים בתשע"ח במדדים "חלוקת עומס הלימודים, זמינות הסגל האקדמי ושביעות רצון כללית" לעומת הממוצע בשלוש השנים הקודמות; 5. גידול במספר תלמידי בוגר בשנה א בתשע"ט לעומת ממוצע תלמידי בוגר בשנה א בשלוש השנים הקודמות (תשע"ו-תשע"ח); 6. גידול במספר תלמידי מוסמך בשנה א בתשע"ט לעומת ממוצע תלמידי מוסמך בשנה א בשלוש השנים הקודמות.

אני מאחל לכולנו חבר נאמנים מוצלח ומזמין אתכם להשתתף באירועי החבר.

ברק מדינה

June 7, 2018

Dear faculty members ,

1. On the occasion of the Convocation next week (June 11, at 5:30 pm), in which we will award a PhD degree to 350 students, I would like to recommend reading this short paper. It is a Nature journal study, that points out the “perception gap” between PI’s and their students regarding the involvement of the PI in the research of her students. We may want to improve our communication with our research students to bridge this gap. The research also reveals a “training gap” of PI’s, an aspect that we aim to address.

2. We are proud of the extraordinary achievements of our new faculty members, who were awarded 7 out of 25 Alon Fellowships and 3 out of 8 of the prestigious Azrieli Fellowship. This success adds to our excellent crop (11 out of 19) in domestic prizes (Israel, Emet and the Rothschild prizes).

3. The academic units’ annual budget will be increased by up to 6% (9 million NIS), as a reward for achieving six milestones (1% for each). Among these: employing the “mentors” program, improving the unit’s outcomes in students’ satisfaction survey, employing a program designed to ensure equal opportunity to minority students, and an increase in the number of new students in the unit. I am grateful for your contribution in obtaining these and other goals of ours.

I invite you to participate in the events of the Board of Government that start this weekend.

Best,

Barak Medina