צוות

פרופ ליאור גרוסמן

פרופ' ליאור גרוסמן

 

פרופ' ליאור גרוסמן מהמכון לארכאולוגיה היא כלת פרס הרקטור לחוקרת ומורה מצטיינת לשנת הלימודים תשפ"ג.

פרופ' גרוסמן היא ארכיאולוגית המתמקדת בתקופה הפרהיסטורית. היא חוקרת את מעבר החברות האנושיות מאורח חיים נוודי של ציידים-לקטים להתיישבות קבע והתבססות על כלכלה חקלאית, ובכלל זה את מנהגי הקבורה הפרהיסטוריים ואת תעשיית הצור בתקופה ההפיליאוליתית. היא הובילה ומובילה חפירות ארכיאולוגיות מתמשכות, באתרים מרכזיים כמו מערת חילזון, נחל עין גב ונחל ציחור. ממצאי מחקרי שדה אלו מתפרסמים בכתבי-עת מובילים, ביניהם:

Antiquity, Journal of Archaeological Science, Archaeological and Anthropo-logical Sciences.

לאורך השנים ליאור זכתה במענקי מחקר מקרנות תחרותיות כמו הקרן הלאומית למדעים (ISF), קרן גרדה הנקל וקרן CARE. היא אף שותפה בקבוצת מחקר שזכתה במענק בין-אוניברסיטאי במסגרת תוכנית 'הורייזון' של האיחוד האירופי. בשנת 2010 הקימה יחד עם שותפיה ובמימון יד הנדיב, את המעבדה לארכאולוגיה חישובית, אשר היא עומדת בראשה עד היום. חברי המעבדה מפתחים תוכנות מכוונות-מחקר אשר מאפשרות לתעד ולחקור ממצאים ארכיאולוגיים. על הצטיינותה במחקר זכתה לאחרונה בפרס קלצ'קי.  

בצד פעילותה המחקרית הענפה, ליאור היא מורה מוערכת ומבוקשת, ועד כה הדריכה שורה ארוכה של תלמידים לתארי מוסמך ודוקטור ואירחה פוסט-דוקטורנטים וחוקרים אורחים רבים מרחבי העולם. ליאור היא גם אזרחית יוצאת מן הכלל, באוניברסיטה ובעולם המחקר בכלל: היא כיהנה כסגנית דיקן לענייני מחקר, חברה בוועדת ההיגוי של מרכז מנדל-סכוליון, כותבת חוות דעת לאיחוד האירופאי, לקרן האמריקאית למדע ולקרן הישראלית למדע, שופטת מאמרים בכתבי עת מן השורה הראשונה בתחומה, ועוד.  

בזכות הצטיינותה במכלול הפעילות האקדמית, פרופ' ליאור גרוסמן היא כלת פרס הרקטור לשנה זו.

 

פרופ דרור הבלנה

פרופ' דרור הבלנה

 

פרופ' דרור הבלנה מהמכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן הוא חתן פרס הרקטור לחוקר ומורה מצטיין לשנת הלימודים תשפ"ג.

מחקריו של פרופ' הבלנה משלבים רעיונות ושיטות מתחומי ידע שונים בכדי להבין כיצד יחסי גומלין בין אורגניזמים מווסתים תהליכים ביוגיאוכימיים. מעבדת המחקר שלו מפתחת תיאוריה אקולוגית בסיסית, ובוחנת אותה במערכות מחקר שונות, תוך שילוב ניסויים במעבדה ובנוסף התערבויות במערכות טבעיות, בארץ ובעולם. מחקריו מתמקדים בפיתוח תיאוריה המאפשרת לחזות כיצד פחד מטורף מווסת את תפקודו של הנטרף ובכך משפיע על תהליכים ביוגיאוכימיים ברמת המערכת האקולוגית כולה. המעבדה עוסקת גם במחקר בנושאי שמירת הטבע, במטרה לסייע בשימור זנים הנמצאים בסכנת הכחדה, ביניהם עקרבים, חתולי ביצה ולטאות אנדמיות. מחקריו מתפרסמים בכתבי עת מרכזיים, והוא זכה למענקי מחקר תחרותיים מהקרן הלאומית למדע (ISF), הקרן ארה"ב-ישראל (BSF) ותוכנית ERC של האיחוד האירופי.

דרור הוא אזרח למופת בעולם האקדמי, הוא משמש כסוקר של מאמרים בכתבי עת חשובים ושל הצעות מחקר של קרנות יוקרתיות, ואף מכהן כעורך-עמית בכתבי עת מרכזיים. הוא גם ממלא תפקידים מרכזיים במכון למדעי החיים ובפקולטה למדעי הטבע. דרור הוא מורה מצוין הזוכה לשבחים מפליגים במשאלי הסטודנטים. הוא מנחה מספר רב של תלמידי מחקר, הזוכים לפרסים יוקרתיים בארץ ובעולם.

בזכות ההצטיינות יוצאת הדופן שלו במחקר ובהוראה, פרופ' דרור הבלנה הוא חתן פרס הרקטור לשנה זו.

ד"ר סמדר הרפז-סעד

ד"ר סמדר הרפז-סעד

המכון למדעי הצמח וגנטיקה בחקלאות, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבההע"ש רוברט ה. סמית
פרופ קרן וינשל

פרופ' קרן וינשל

 

פרופ' קרן וינשל מהפקולטה למשפטים היא כלת פרס הרקטור לחוקרת ומורה מצטיינת לשנת הלימודים תשפ"ג.

פרופ' וינשל עוסקת בחקר אמפירי של מערכות משפט. במחקריה היא מתמקדת באיתור

הטיות מבניות בקבלת החלטות משפטיות במנגנוני שיפוט, בתחומי המשפט השונים

ציבורי, פרטי, פלילי – הן בישראל והן בחו"ל. מחקריה של קרן משלבים מתודולוגיות אמפיריות כמותניות עם חשיבה משפטית חודרת והבנה מעמיקה של המערכות השיפוטיות אותן היא חוקרת. היא משתפת פעולה עם חוקרים מובילים בארץ ובעולם, ומחקריה מתפרסמים בספרים ובכתבי עת מן השורה הראשונה, ביניהם:

Journal of Empirical Legal Studies, American Journal of Comparative Law, Proceedings of the National Academy of Science.

ממצאי מחקריה מצביעים על השפעתם של הטיות מבניות (כגון, סדר הופעת הנאשמים או העומס המוטל על השופטים) על החלטות משפטיות.

קרן זוכה במענקי מחקר תחרותיים, והייתה שותפה מרכזית במרכז מצוינות למחקרים משפטים אמפיריים  (I-core 2014-2021). היא זכתה גם בפרסים יוקרתיים, ביניהם פרס בירק במחקר משפטי (2016), פרס גורני לחוקרת צעירה בתחום המשפט הציבורי (2016), ופרס חשין למצוינות אקדמית במשפט לחוקרת צעירה (2018). היא ממלאת תפקידים מרכזיים בפקולטה, ביניהם סגנית דיקן לענייני תוכניות לימוד והמנהלת האקדמית של המרכז לחינוך משפטי קליני. היא שימשה גם כחברה באקדמיה הישראלית הצעירה. בנוסף לכל אלו, קרן היא גם מורה מצטיינת. היא מלמדת קורסי שיטות מחקר, לתלמידי בוגר ומוסמך, והיא מרבה להנחות תלמידי מחקר לתואר מוסמך ודוקטור.

בזכות הצטיינותה הייחודית במגוון התחומים של הפעילות האקדמית והציבורית, פרופ' קרן וינשל היא כלת פרס הרקטור לשנה זו.

 

אביחי

פרופ' אבי-חי חובב

סגן רקטור למחקר. ראש מערך בקרת איכות אקדמית, טיפול בחברי סגל נקלטים, מלגות (מאסטר, דוקטורט ופוסטדוקטורט), מרצים אורחים, קידום וליווי תוכניות חדשות, פרסים, מדדים בינלאומיים, תארי דוקטור לשם כבוד.