פרופ' ליאור גרוסמן מהמכון לארכאולוגיה היא כלת פרס הרקטור לחוקרת ומורה מצטיינת לשנת הלימודים תשפ"ג.
פרופ' גרוסמן היא ארכיאולוגית המתמקדת בתקופה הפרהיסטורית. היא חוקרת את מעבר החברות האנושיות מאורח חיים נוודי של ציידים-לקטים להתיישבות קבע והתבססות על כלכלה חקלאית, ובכלל זה את מנהגי הקבורה הפרהיסטוריים ואת תעשיית הצור בתקופה ההפיליאוליתית. היא הובילה ומובילה חפירות ארכיאולוגיות מתמשכות, באתרים מרכזיים כמו מערת חילזון, נחל עין גב ונחל ציחור. ממצאי מחקרי שדה אלו מתפרסמים בכתבי-עת מובילים, ביניהם:
Antiquity, Journal of Archaeological Science, Archaeological and Anthropo-logical Sciences.
לאורך השנים ליאור זכתה במענקי מחקר מקרנות תחרותיות כמו הקרן הלאומית למדעים (ISF), קרן גרדה הנקל וקרן CARE. היא אף שותפה בקבוצת מחקר שזכתה במענק בין-אוניברסיטאי במסגרת תוכנית 'הורייזון' של האיחוד האירופי. בשנת 2010 הקימה יחד עם שותפיה ובמימון יד הנדיב, את המעבדה לארכאולוגיה חישובית, אשר היא עומדת בראשה עד היום. חברי המעבדה מפתחים תוכנות מכוונות-מחקר אשר מאפשרות לתעד ולחקור ממצאים ארכיאולוגיים. על הצטיינותה במחקר זכתה לאחרונה בפרס קלצ'קי.
בצד פעילותה המחקרית הענפה, ליאור היא מורה מוערכת ומבוקשת, ועד כה הדריכה שורה ארוכה של תלמידים לתארי מוסמך ודוקטור ואירחה פוסט-דוקטורנטים וחוקרים אורחים רבים מרחבי העולם. ליאור היא גם אזרחית יוצאת מן הכלל, באוניברסיטה ובעולם המחקר בכלל: היא כיהנה כסגנית דיקן לענייני מחקר, חברה בוועדת ההיגוי של מרכז מנדל-סכוליון, כותבת חוות דעת לאיחוד האירופאי, לקרן האמריקאית למדע ולקרן הישראלית למדע, שופטת מאמרים בכתבי עת מן השורה הראשונה בתחומה, ועוד.
בזכות הצטיינותה במכלול הפעילות האקדמית, פרופ' ליאור גרוסמן היא כלת פרס הרקטור לשנה זו.