זוכי פרס רקטור לחוקרים מצטיינים לשנת תשע"ג

פרופ' רות הכהן | מקבץ ארכיאולוגיה ואומנויות, הפקולטה למדעי הרוח

פרופ' רות הכהן היא חוקרת מצטיינת במחלקת למוסיקולוגיה. תחום מחקרה הרחב כולל את ההיסטוריה של המוסיקה, השפעותיה החברתיות והפוליטיות, וחקר סגנונות מוזיקליים שונים. פרופ'  הכהן  מציבה  את  חקר  המוסיקה  בחזית  אחת  עם  חקר  התרבות  וההיסטוריה ומחקריה זוכים להכרה והערכה בינלאומית. ספרה האחרון " The music libel against the Jews " זכה בפרס יוקרתי  של  החברה  האמריקאית  למוסיקולוגיה - פרס המצביע על הפרסום המצטיין  בחקר  המוסיקה בשנה  האחרונה בעולם  כולו. פרופ'  הכהן  פעילה בחיי  המחלקה  והאוניברסיטה. היא משמשת כראש בית הספר לאמנויות ותורמת מזמנה וממרצה לקידום יוזמות רבות באוניברסיטה.

פרופ' גיא דוידוב | הפקולטה  למשפטים

פרופ'  גיא דוידוב הוא חוקר מצטיין בפקולטה למשפטים. תחום מומחיותו העיקרי הינו דיני עבודה והוא אחד  המומחים הבכירים  בישראל  בתחום  זה. מחקרו  של פרופ' דוידוב מגוון וכולל  הן את התאוריה של דיני העבודה, למשל  עקרונות והצדקות שבבסיס התחום, והן היבטים מוסריים של עולם המשפט, למשל ניתוח שפיטה מנקודת ראות של פסיכולוגיה חברתית. מחקריו של פרופ' דוידוב מתפרסמים בכתבי עת מובילים ומנהיגותו בתחום באה לידי ביטוי בהקמת ארגון אקדמי בינלאומי לדיני עבודה. פרופ' דוידוב הוא מורה מצטיין, מוערך ואהוב התובע מאמץ רב מתלמידיו ומעצמו. פרופ' דוידוב נכון לכל משימה בשירות הקהילה האקדמית ועבודתו בפקולטה מתאפיינת בחשיבה מערכתית, יחסי אנוש מצוינים, יעילות וקפדנות.

פרופ' רעיה מורג | המחלקה לתקשורת ועיתונאות, הפקולטה למדעי החברה

פרופ' רעיה מורג היא חוקרת מצטיינת בתחום הקולנוע. בשנים האחרונות מתמקדת פרופ' מורג בייצוגים  של  טראומה  ופוסט  טראומה  בקולנוע. גישתה הרב תחומית משלבת פסיכולוגיה, תקשורת,  הגות  פמיניסטית,  וסוציולוגיה. גישה רב תחומית זו מאפשרת לה להגיע לתובנות חכמות ומקוריות הממקמות אותה בחזית העולמית של חוקרי תרבות מדיה וקולנוע. גם השאלות אותן חוקרת פרופ' מורג מצטיינות במקוריות. לדוגמא, פרופ' מורג דנה לא רק בייצוג הטראומה של  המפסיד, אלא גם בטראומה של המקרבן - החזק. זוית ראיה פורצת דרך זו היא שינוי מהותי בחקר הטראומה וייצוגה בקולנוע. פרופ' מורג היא מורה מצטיינת, הן בהוראת קורסים ופיתוחם והן בהנחיית תלמידי מחקר. פרופ' מורג פעילה בועדות באוניברסיטה ומחוצה לה, בעלת נוכחות אינטלקטואלית ומנהיגותית במספר זירות תרבותיות חשובות ביותר בישראל, והיא מקור לגאוה עבורנו.

פרופ' שרון שפיר | המחלקה לאנטומולוגיה, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה.סמית

פרופ' שרון שפיר הוא חוקר מצטיין בתחום הביולוגיה של דבורת הדבש. מחקריו מתאפיינים בראייה רב-תחומית רחבה. לדוגמא, פרופ' שפיר משתמש בדבורה כמודל לקבלת החלטות על ידי בני אדם. לתוצאות מחקריו בנושא זה השלכות חשובות לא רק בהבנת תהליכי אבולוציה של מערכות מאביק-צמח אלא גם בתחום הכלכלה ההתנהגותית והאקולוגיה ההתנהגותית. מחקרים נוספים של פרופ' שפיר מקדמים את השימוש המושכל בדבורים כמאביקות יעילות של עצי פרי,מובילים להבנה טובה יותר של תזונת הדבורים, בעיקר בעולם שבו שטחי המרעה מצטמצמים, ותורמים לאיכות חייהן של דבורים, למשל תודות לפיתוחים ביולוגיים המשתיקים וירוסים של טפילים. מחקריו של פרופ' שפיר זכו לתהודה רבה ולהכרה בינלאומית. פרופ' שפיר הוא מורה מצטיין  ומקורי,  הן  במאמציו  לפתח  קורסים  חדשים  והן  באופנים  היצירתיים  בהם  מופעלים התלמידים בקורסים. פרופ' שפיר מוביל קבוצת מחקר תוססת ומגוונת. פרופ' שפיר הוא אזרחלמופת, נענה בחיוב ובחפץ לב לבקשות לתרום מזמנו, ומכהן במספר ועדות בפקולטה ומחוצה לה.

 

פרופ' אמיר גלוברזון | ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

פרופ' אמיר גלוברזון  הוא חוקר  מצטיין בבית הספר להנדסה ומדעי המחשב. תחום מחקרו של פרופ'  גלוברזון  הוא  למידת מכונה, בפרט למידה מתוך דוגמאות תוך שימוש בכלים מתורת האינפורמציה,  סטטיסטיקה  וקומבינטוריקה. לתוצאות  מחקריו  של  פרופ' גלוברזון שימושים ישירים  בראייה  ממוחשבת,  זיהוי  דיבור  ורובוטיקה. בתחום של למידת מכונה, מתמקד פרופ' גלוברזון בפיתוח גישות לעיבוד מידע תוך  שימוש במודלים  הסתברותיים, כשהמטרה  הינה לנצל את יכולות החישוב והזכרון של המחשב כדי לעקוף את יכולות הקוגניציה האנושית. מחקריו של פרופ' גלוברזון מזכים אותו בהכרה בינלאומית רחבה. פרופ' גלוברזון מלמד בהצטיינות מגוון של קורסים, ותורם ממרצו וכשרונו לפעילות בית הספר והמרכז לחישוביות עצבית.